Miel a la Blow
Ingrediente: 1,5 kg pulpa de miel, sare, piper (1 lingura verdeata tocata: rozmarin, cimbru, oregano), 375 mil vin, 750 g cartofi (taiati cuburi), 250 g ceapa (mica, intreaga), 750 g morcovi (taiati in 2-4 felii, pe lungime), 4 linguri ulei (de masline), 2 catei usturoi
Mod de preparare:
Se incinge bine cuptorul. Se spala carnea si se sterge cu un servetel. Se freaca cu care, piper, cimbru. Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se coace in cuptor circa 15 minute. Se toarna vinul si se reduce flacara. Se mai coace circa 40 minute.
Se curata cartofii, se spala; se curata ceapa si morcovii. Se maruntesc si se amesteca cu sare, piper si 2 linguri ulei. Se repartizeaza de jur imprejurul fripturii si se mai coace circa 40 minute.
Se curata usturoiul si se taie feliute. Intr-o tigaie se incing 2 linguri ulei si se caleste usturoiul, se lasa sa se scurga pe un servet de hartie.
Se scoate friptura din cuptor, se infasoara in folie de aluminiu si se mai lasa sa stea cateva minute. Se taie apoi felii, se garniseste cu usturoi si se aranjeaza pe farfurii cu legumele.