Friptura de pui la cuptor

Ingrediente: un pui de 1 – 1 1/2 kg

Mod de preparare:

Daca se frige intreg, puiul se pune intr-o tava potrivita cu marimea lui (daca vasul este mai mare sosul se va arde).

Pentru gust si aroma se aseaza in tava un rand de rondele de zarzavat cu 3-4 linguri de apa si o lingurita rasa cu sare, deasupra asezandu-se puiul nesarat, bine uns cu untura sau ulei.

Cratita se introduce in cuptorul bine incins la inceput, 30 minute, pana se formeaza o crusta putin rumenita, care va impiedica scurgerea sucului din carne. Puiul se stropeste, apoi cu sosul din tava care il sareaza si il rumeneste frumos, fiind colorat cu sucul din morcovi.

Apoi focul se reduce la mijlociu sau mic, lasand puiul sa se friga 1-1 1/2 h pana cand se patrunde bine si se inmoaie carnea, intorcandu-se pe toate partile si stopindu-se de fiecare data cu sos ca sa se rumeneasca uniform.

 

Tags:

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2015 Blow.ro. All Rights Reserved.