Cascaval la capac
Ingrediente: 100-150 g cascaval, unt sau untdelemn, lapte, faina
Mod de preparare:
Cascavalul se taie in felii de 1 1/2 cm grosime. Feliile se inmoaie in lapte, se trec bine prin faina, apoi inca o data abundent prin lapte si faina (prin lapte se trec ca sa se lipeasca mai bine faina, care va forma o crusta la suprafata cascavalului si astfel nu se va lipi de tigaie). Se pot adauga fulgi de porumb sau de ovaz, seminte decojite, pentru o crusta mai consistenta.
Se poate face din faina si putin lapte o compozitie ca de clatite, care sa acopere in strat subtire feliile de cascaval bine scurse (luate cu furculita, se vor trece prin faina). O tigaita numai pentru o persoana se pune la foc mic sa se infierbinte 3-4 minute, fara grasime; se pun, apoi, 25 g unt sau untdelemn si, dupa cateva secunde, se aseaza feliile de cascaval.
Se acopera cu un capac si se lasa sa se prajeasca 2-3 minute, apoi se trece cu lama cutitului pe sub ele si se intorc, lasand sa se prajeasca si pe aceasta parte 2-3 minute, ca sa se inmoaie bine. Se servesc imediat, altel se vor intari. Se mananca direct din tigaita, de aceea se pregatesc separat pentru fiecare persoana.