Fericirea in dragoste

Toti oameni au dreptul la fericire. Fericirea insa nu este deloc un dar venit de undeva si nici nu trebuie confundata cu o simpla tacere. Fericirea este lupta, cucerire, victorie asupra noastra insine ca si asupra naturii.

Si, fara indoiala, cucerirea nu-i deloc usoara, pentru ca, in complexitatea sentimentelor si a gandurilor, efortul, forta morala si spirituala ocupa un loc foarte important. Dar, nu va speriati.

Drumul victoriei este accesibil oricarui om, daca este inarmat cu invincibila arma a umanitatii, a caracterului ferm, a iubirii adevarate si, mai ales, daca stie si poate sa discearna intre adevarata si falsa fericire. Dragostea este o scoala a cunoasterii temperamentului uman. Sub acest raport ea da o satisfactie imensa, care sustine edificiul singular al fericirii.

O floare daruita iubitei sau iubitului inseamna o emotie in plus, un semn al daruirii, un gand nou, un gand bun, o nazuinta luminoasa, este jocul viu cu care se hraneste dragostea noastra. Forta sufleteasca pe care o declanseaza dragostea reliefeaza si amplifica trasaturile de caracter ale individului: cinstea, justetea, puterea vointei, bunatatea, amabilitatea, simpatia si dragostea pentru oameni in general.

 

Tags: , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.