Ce nuanţă de ruj alegem în ziua nunţii

machiaj nunta perfect sfaturi specialistSupraestimată sau nu, ziua nunţii este… ziua nunţii, iar pentru asta ne vom dori să arătăm cel puţin… perfect! De aceea începem să o plănuim cu mai bine de un an înainte, dăm fuga la toate raioanele de la târgurile de nunţi să vedem ce este în tendinţe pentru noul an, ne căutăm cea mai frumoasa locaţie, cel mai delicios tort, cea mai deosebită rochie şi cei mai comozi pantofi. Dar lucrurile nu se termină nici pe departe aici.

Începem apoi să ținem diete – că doar trebuie să slăbim 2-3 kilograme înainte de nuntă -, să facem puțin sport, să căutăm culoarea pentru rochiile domnișoarelor de onoare, buchetul, invitațiile, coafura, manichiura, pedichiura, machiajul, rujul perfect etc. În acest ritm vom ajunge în scurt timp la epuizare completă. De aceea este extrem de important să apelăm la specialiști, care să fie alături de noi pas cu pas și să ne ajute cu cele mai profesioniste sfaturi.

Katiușa Popovici, make-up artist profesionist (www.katiusapopovici.ro) ne vorbește despre rujurile indicate pentru mirese, un subiect delicat ținând cont de multitudinea de pupici care se oferă și se primesc în această zi. Miresele nu pot risca ca tocmai rujul lor să fie cel de pe fețele tuturor invitaților, de aceea trebuie să se gândească de două ori înainte de a face o decizie în această privință.

„Împreună cu o rochie minunată și o coafură romantică, urma perfectă a rujului este o parte esențială a look-ului tău din ziua cea mare. De aceea, atunci când faci alegerea rujului perfect trebuie să iei în considerare toate aspectele: textura, luminozitatea, culoarea tenului tău, rezistența rujului, modul de aplicare, etc.”, afirmă make-up artistul Katiușa Popovici.

Pentru ce textura a rujului optam pentru ziua cea mare? Dar culorile? Cum le alegem? Aveți aici câteva sfaturi din partea Katiușei care vă vor scoate din impas:

„În ceea ce privește textura rujului, deși rujurile mate au o rezistență mult mai mare, eu personal prefer pentru machiajul miresei rujurile cremoase, hidratante cu o strălucire aparte”, completează Katiușa Popovici.

În ceea ce privește alegerea culorii, vă voi explica puțin despre acest lucru în rândurile următoare:

1. Nude
„În general, nude-ul este o nuanță pe care o aleg multe mirese pentru că nu vor să iasă prea mult în evidență sau să folosească o culoare dar pe care o vor regreta în câțiva ani. Este o idee bună, dar doar atât timp cât vi se potrivește. Dacă acesta arată după ce l-ai aplicat ca și când ți-ai fi șters buzele, nu este nude-ul potrivit pentru tine. În schimb, o nuanță mai frumoasă a nude-ului ar putea fi nude-ul ciocolată, o idee mai sclipitoare și mai deschisă decât culoarea buzelor tale, care s-ar putea să ți se potrivească perfect”, spune make-up artistul Katiușa Popovici.

„Dacă ai optat pentru un machiaj mai strident de genul smoky eyes, atunci ar fi bine să alegi o nuanță neutră a rujului, care să nu atragă prea mult atenția. Oricum aceasta se va îndrepta asupra ochilor, iar excesul nu este niciodată o idee bună în ziua nunții. Sfat: „Optează pentru un ruj nude mai sofisticat, poate cu o urmă de sidef sau o strălucire aparte, nude-ul mat nu prea este recomandat în această zi”, explică make-up artistul Katiușa Popovici.

Atunci când întreagul aspect este unul romantic, un ruj nude-roz strălucitor este ideal pentru a-ți completa make-up- ul. Acesta îți va evidenția partea gingașă, naturală, feminină și va cocheta cu soarele pentru a-ți arăta frumusețea.

2. Roz
„Pășim ușor pe tărâmul păpușilor, unde totul e roz și ideal. La fel și rujul. „Este greu să greșești cu un ruj roz! Buzele noastre sunt de la sine de o culoare bej-roz și atunci un ruj roz nu va face decât să le evidențieze puțin. Așa că, indiferent de ce make-up alegi, un ruj roz te va scoate din orice situație”, afirmă make-up artistul Katiușa Popovici.

Dacă mergi pe ideea unui ruj roz aprins, lucrurile se complică puțin. Nu în sensul rău pentru că, evident, ești o fire mai extravagantă, ci în sensul în care restul machiajului va trebui să fie realizat destul de finuț și fără prea multe culori.

Un ruj roz mat te va situa direct în zona classy. Dar ai în vedere că aceasta nuanță nu merge la orice ținută, așa că fii sigură că este alegerea potrivită înainte să transformi totul într-un mare dezastru.

În ceea ce privește rozul deschis, piersică, alegerea este foarte bună. În combinație cu un machiaj care să cuprindă un eyeliner de pisicuță, rozul buzelor va fi un roz plăcut, sărutabil.

Sfat: „Ţine minte: dacă aplici rujul cu o pensulă si inainte de aplicare i-ai daugat si un primer special conceput pentru buze, rujul va rezista mult mai mult iar tu vei sta fără grijă pentru o perioadă mai lungă. Mai depin de şi de cât de pupăcioasă eşti în ziua respectivă, dar mergi la sigur cu un ruj de calitate bine aplicat” explică Katiușa Popovici.

3. Roşu
Ultima paletă, dar nu și cea din urmă: mult-adoratul roșu. „Roșul este, într-adevăr, o culoare puternică. Iar alegerea de a o folosi în ziua nunții este una bună doar dacă te simți încrezătoare în tine și dacă zâmbetul tău este suficient de alb încât să îți permită această nuanță.
„De asemenea, diferitele nuanțe de roșu se aleg și în funcție de rochie: dacă rochia este de un alb rece, atunci încearcă o culoare de roșu dur, puternic, dar dacă rochia se îndreaptă mai mult spre culoarea fildeșului, recomandarea mea este să mergi pe o nuanță de roșu mai caldă”, afirmă Katiușa, make-up artist.

Roșul aprins este o alegere minunată, dar ai în vedere următorul sfat: „Atunci când îți aplici un ruj roșu aprins, este obligatoriu ca înaintea acestuia să folosești o bază buna. Numai în acest fel rujul va rezista mai bine și îți va contura buzele așa cum îți dorești”, explică make-up artistul.
Rujul în nuanța roșu-tomată este de-a dreptul superb pe un zâmbet de un alb orbitor. Așa că dacă ai obținut rezultatele dorite în urma unor proceduri stomatologice de albire a danturii, aplică-l fără nicio emoție. Ți se va potrivi de minune!

Dacă nunta ta este chiar în această perioadă și încă ai un bronz frumos al tenului, poți opta pentru un ruj roșu-cărămiziu. Se va armoniza foarte frumos cu un bronz natural și va crea un aspect „uau!”.

„Atunci când rujul roșu de pe buzele tale este prea intens, recomandarea mea este de a aplica metoda bunicii. Poate vei râde, dar încă funcționează foarte bine! Pune un șervețel între buze și apropie-le ușor. Astfel, surplusul va rămne pe șervețel, iar tu vei avea un make-up impecabil!”, spune Katiușa Popovici.

Și, o ultimă recomandare din partea Katiușei de care trebuie să țineți cont în ceea ce privește rujul: atunci când întreg machiajul este realizat de către un make-up artist profesionist, asigură-te că îți alegi rujul potrivit încă de la ședința de probă ca apoi să ai timp să îți achiziționezi propriul ruj de acel fel. Cu toate că rujul pe care ți-l va aplica make-up artistul este unul bun și rezistent, este obligatoriu ca în gentuța proprie să ai rujul tău astfel încât să îți poți retușa look-ul după ce te-ai sărutat și ai zâmbit toată ziua. Nu uita, este ziua ta perfectă!

Katiușa Popovici te asteapta cu și mai multe sfaturi și makeup-uri personalizate la studioul ei de machiaj. Katiușa are specializare în machiaje beauty, fashion, în machiaje cu efecte speciale, machiajul cu aerograf, dar și în stilizarea sprâncenelor și aplicarea genelor fir cu fir. Portofoliul ei îl poți vedea pe www.katiusapopovici.ro și pe Facebook/ Katya make up artist

 

Tags: , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.