Contouring-ul fetei greşit făcut îţi poate strica aspectul machiajului şi chiar afecta tenul

machiaj nuntaDe cele mai multe ori, unele femei chiar şi mirese, cred că fluturând pensula de machiaj de 3 ori în aer şi spunând „Contouring!”, trei kilograme dispar ca prin minune. Ei bine, în realitate lucrurile nu stau deloc aşa. De aceea, Katiuşa Popovici, make-up artist profesionist, ne explică mai jos ce presupune de fapt această tehnică şi ce ar trebui să eviţi în realizarea contouring-ului.

„Această tehnică se foloseşte pentru a evidenţia anumite calităţi sau pentru a ascunde unele defecte. De aceea multe fete o preferă şi îndeosebi viitoarele mirese. Uneori, contouring-ul îţi poate afecta tenul dacă este aplicat necorespunzător şi pentru că această tehnică reprezintă amestecul a mai multor nuanţe de fard, de cele mai multe ori se sare peste etape esenţiale, fie că cea care realizează machiajul nu posedă toate nuanţele necesare, fie din grabă. Da, această metodă aplicată greşit şi făcută excesiv, îţi poate deteriora tenul, deoarece aplicarea mai multor straturi de fond de ten sau fard, poate astupa prea mult porii şi astfel tenul tău va avea de suferit”, explica Katiuşa Popovici.

Pentru a crea o metodă de contouring corectă ai nevoie fie de o paletă care să includă farduri cremoase şi farduri tip pudră sau doar de o paletă de pudre corectoare. Astfel, trusa ta de contouring ar trebui să conţină:
un fard maro mediu, mat.
un fard deschis, bej mat.
un fard iluminator
pensule

Această tehnică presupune combinarea culorilor închise şi deschise, pentru a crea un joc de lumini şi umbre care oferă acest efect de conturare. Asta înseamnă că nuanţă deschisă – amplifică volumul – şi cea închisă – subţiază, conturează.

În principiu, fardul închis (bronzerul) se aplică pe zonele externe ale frunţii, pe lateralele nasului, pe linia inferioară a pomeţilor (cu prelungire spre interiorul fetei) şi pe linia maxilarului.

Cât despre highlighter, acesta se aplică în zonele în care lumina ar cădea în mod natural.

Dar, pentru a realiza această metodă corect, trebuie să cunoşti şi următoarele reguli:
• Cea mai râvnita formă a feţei este cea ovală. Prin contouring, indiferent de forma feţei, poţi ajunge la cea ovală.
• Dacă ai fata pătrată, atunci mandibula este cea pe care trebuie să o maschezi.
• Dacă ai faţa rotundă, trebuie să îţi sculptezi cât mai bine pomeţii.
• Dacă ai fata în formă de inimă, atunci trebuie să distragi atenţia de la zona frunţii.
• Dacă ai fruntea proeminentă, trebuie să îţi micşorezi puţin fruntea şi să creezi umbra exact sub linia firelor de păr.
• Dacă fata ta este alungită, aplica bronzant pe bărbie pt a-i lua din lungime.

Katiuşa Popovici te aşteaptă cu şi mai multe sfaturi şi makeup-uri personalizate la studioul ei de machiaj. Katiuşa are specializare în machiaje beauty&fashion, în machiaje cu efecte speciale, machiajul cu aerograf, dar şi în stilizarea sprâncenelor şi aplicarea genelor fir cu fir. Portofoliul ei îl poţi vedea pe
http://katiusapopovici.ro/ şi pe Facebook.

 

Tags: , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.