5 trucuri pentru un machiaj de primăvară rapid şi uşor

makeupNatural, romantic, proaspăt şi feminin. Acestea sunt cuvintele care pot descrie cât mai bine un machiaj ideal de primăvară. La acestea se adaga uşurinţă şi rapiditatea cu care realizăm machiajul, pentru că fiecare zi reprezintă o nouă întrecere cu timpul. Katiuşa Popovici, make-up artist (www.katiusapopovici.ro) te învaţă câteva lucruri simple pentru a obţine un machiaj rapid şi uşor ca o adiere de primăvară, evident în tendinţe.

Mai puţin make-up
Regula de aur pentru primăvara aceasta: Mai puţin înseamnă mai mult! ”Primăvara aceasta se poartă tenul strălucitor şi cât mai puţin încărcat. Efectul de ten strălucitor, luminos şi curat îl poţi obţine cu ajutorul produselor ce conţin particule luminoase pe care le întinzi uşor cu o pensulă şi apoi îndepărtezi excesul. Foloseşte o cremă hidratantă, un fond de ten şi puţină pudră cu particule strălucitoare, care reflectă subtil lumina. Aceste particule trebuie să fie foarte fine, iar pentru a le testa te poţi privi în oglindă la lumina naturală a zilei”, explica Katiuşa Popovici.

Poţi folosi şi iluminatorul, pentru pomeţi şi pentru colţul intern al ochilor. Machiajul natural înseamnă puţin fard, de aceea tenul tău trebuie să arate impecabil. Fă-ţi un obicei din a aplica frecvent măşti de curăţare, hidratare, exfoliere şi tonifiere. Nu uita nici de demachierea zilnică şi de o hidratare corespunzătoare.

Bronz timpuriu
Pentru un aspect natural, dar vizibil îmbunătăţit, poţi folosi alături de blush, o pudră bronzanta cu o nuanţă puţin mai închisă decât cea a tenului tău. Porneşte dinspre tâmple, sub pomete şi sub linia maxilarului, pentru un efect uşor de contouring al fetei.
Eyeliner-ul – doza necesară de încredere

”Pentru o privire pătrunzătoare poţi înlocui fardul de ochi cu un eyeliner. În plus este mult mai simplu şi mai rapid de aplicat decât să blenduiesti culorile de fard. Poţi desena o codiţă lungă gen cât eyes, pentru a-ţi alungi ochii, o variantă chic şi potrivită pentru zi. După ce te vei obişnui cu mişcarea, îţi va lua doar câteva clipe până să termini. Deşi eyelinerul negru este cel mai des folosit, în primăvara aceasta poţi experimenta şi eyelinerul colorat,” adăugă Katiuşa Popovici.

Ochi pătrunzători
”Dacă vrei să obţii efectul de mărire al ochilor, alege nuanţe deschise de fard pentru ochi, iar în loc să mergi pe varianta clasică de smokey eyes, care oricum nu e potrivită pentru zi, alege o nuanţă maro şi mascara pentru volum. Foloseşte farduri foarte puţin sidefate, care să confere privirii tale un strop de culoare”, completează Katiuşa Popovici.

Update la machiajul de primăvară
Vrei să-ţi updatezi machiajul fără să pari ridicolă? Alege nuanţele pastelate pentru unghii şi buze.

”Buzele nude sau în nuanţe pastelate îţi oferă un aer proaspăt, natural, exact ca şi primăvara. Adopta nuanţe pastelate de roz sau corai, dar poţi rămâne de asemenea la nuanţa naturală a buzelor tale, aplicând numai un gloss transparent. Balsamurile de buze uşor sidefate sunt şi ele în trend, mai ales dacă eşti ceva mai comodă, tocmai pentru că sunt foarte simplu de aplicat, chiar şi fără oglindă”, punctează Katiuşa Popovici.

Investeşte într-un exfoliant de buze, pentru că cel de corp este prea abraziv pentru o parte a corpului atât de sensibilă. Ai grijă ca cel puţin o dată pe săptămână să aplici scrubb-ul pe buze şi să masezi uşor, iar apoi să foloseşti un strugurel hidratant.

Orice variantă ai alege, Katiuşa Popovici te aşteaptă cu şi mai multe sfaturi şi makeup-uri personalizate la studioul ei de machiaj. Katiuşa are specializare în machiaje beauty & fashion, în machiaje cu efecte speciale, machiajul cu aerograf, dar şi în stilizarea sprâncenelor şi aplicarea genelor fir cu fir. Portofoliul ei îl poţi vedea pe http://katiusapopovici.ro/ şi pe Facebook.

 

Tags: , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.