Vrei sa-ti albesti dintii? Iata 8 lucruri despre care nu stiai

albire dintiAproape toti pacientii care trec pragul cabinetului stomatologic intreaba la un moment dat si de albirea dentara. Isi doresc un zambet frumos, cu dinti cat mai albi si asezati perfect, asa cum ii vedem pe la cei de la televizor. Insa albirea dintilor nu rezolva toate aceste cerinte! Iata ce ar trebui sa stii inainte de a decide sa-ti albesti dintii.

”Mi-as dori sa fie fie foarte clar pentru toti pacientii ca noi nu recomandam albirea dentara decat atunci cand toate afectiunile dentare sunt tratate, iar dintii sunt sanatosi. Asta inseamna ca pacientul nu trebuie sa aibe carii, afectiuni ale gingiei, probleme infectioase si inca un detaliu foarte important – acesta trebuie sa aiba o igiena foarte buna si sa stie ca acest lucru inseamna mult mai mult decat a se spala pe dinti”, explica dr. Andra Custura, medic stomatolog Andra Smile.

1. Vizita la medicul dentist este primul pas

Nu lua decizia finala asupra procesului de albire inainte sa te fi consultat medicul dentist. El este cel care decide daca esti un bun candidat pentru albire si tot cu el incepi acest proces. ”Cel mai bun moment pentru albire este imediat dupa igienizarea profesionala pentru ca atunci suprafata dintelui este curata”, explica dr. Andra Custura. O consultatie ulterioara la cateva saptamani dupa ii va arata medicului dentist daca ai nevoie de un agent de desensibilizare cum ar fi o fluorida topicala care sa te scape de sensibilitatea dintilor.

2. Spune nu albirii la salon

Chiar daca salonul tau estetic preferat este cel mai bun din oras pentru tratamente faciale sau corporale, nu este cel mai indicat loc pentru albirea dintilor. ”Exista numeroase produse de albire care se vand de cosmeticieni sau in saloane. Saloanele nu au echipamentul necesar pentru a dezinfecta si steriliza echipamentul, iar cosmeticienii nu au knowhow-ul necesar pentru a executa albirea la standarde inalte.”

3. Alimentatia afecteaza rezultatul albirii

Toate alimentele si lichidele pe care le consumam afecteaza intr-un fel sau altul dintii nostri. Daca consumati frecvent alimente foarte colorate, cum ar fi sfecla rosie, vin rosu, cirese, ness, cafea, visine, capsuni si cele care au culoarea foarte puternica e bine sa stiti ca rezultatul albirii dentare va dura mai putin decat la pacientii care nu vor consuma aceste alimente. Tigarile/ trabucurile sunt un alt factor care va pot compromite rezultatul obtinut in sedinta/ sedintele de albire.

4. Asteptati-va si la ceva durere

Stiati ca in timpul sedintei de albire pot aparea dureri?
”Da, pot aparea dureri acolo unde aveti carii si retractii gingivale, probleme parodontale nerezolvate, dinti cu inflamatii pulpare, de aceea va recomandam sa rezolvati toate acestea inainte de albire. E necesar sa stiti ca albirea poate aduce si o sensibilitate dentara care va trece treptat, in cateva zile maxim, imediat dupa sedinta de albire se va face obligatoriu o flourizare a tuturor dintilor albiti”, explica dr. Andra Custura.

5. Nu folosi pasta de albire a dintilor zilnic

Pasta de albire a dintilor poate inlatura petele de tutun, de ceai, cafea, dar folosind-o in fiecare zi poate dauna dintilor. ”Pasta de dinti de albire poate fi prea abraziva daca este folosita zilnic. Multe produse de acest tip contin particule abrazive care actioneaza asupra smaltului. Pot duce la sensibilitate dentara”, adauga dr. Andra Custura.

6. Crezi ca toti dintii sunt la fel

Crezi ca este bine sa-ti albesti toti dintii? ”Unii pacienti nici nu stiu daca au coroane de portelan in gura. Aplicarea produsului de albire poate distruge suprafata lucioasa si ii poate face sa arate si mai rau. In plus am observat ca pacientii nu stiu ca albirea se va face doar pe dintii care se vad intr-un zambet larg al pacientului si numai pe aceea fata a dintelui pe care o vedem atunci cand ne uitam in oglinda”, adauga dr. Andra Custura. Numai medicul stomatolog poate sa-si dea seama de acest lucru si te poate sfatui ce dinti sa albesti si ce nu.

7. Nu te speli pe dinti si nici nu folosesti ata dentara

Dintii tai trebuie sa fie foarte curati inainte de albirea dentara. Spalatul pe dinti nu este suficient, trebuie sa folosesti si ata dentara, pentru ca resturile de mancare interfereaza cu procesul de albire. ”Orice reziduu pe dinti va impiedica produsul de albire sa actioneze si te vei alege cu pete”, completeaza dr. Andra Custura.

8. Faci din albire un obicei

Prea multa albire dentara poate sa duca la un rezultat cu totul opus decat ceea ce-ti doresti. ”Obsesia pentru dintii albi poate sa duca la devitalizarea acestora si de aceea intotdeauna trebuie urmarite indicatiile medicului. Eu imi fac albire cam o data la doi ani si le recomand si altora insa, cu responsabilitatea la pachet de a avea grija de dinti, de stilul de alimentatie si hidratare, de igiena si nu in ultimul rand de rezolvarea oricarei mici probleme aparute in cavitatea bucala si stoparea ei in acel stadiu”, completeaza dr. Custura.

Intrebati-va sincer daca sunteti dispus sa faceti sedinta de albire stiind aceste detalii si vi le asumati! Pentru ca presupune ceva implicare si atentie din partea dumneavoastra. Daca va raspundeti cu DA, va asteptam cu drag la o sedinta de albire, si daca va raspundeti cu NU, tot va asteptam cu drag la o consultatie si/ sau orice altceva ati avea nevoie.

In cadrul clinicii Andra Smile o sedinta de albire dureaza 45 minute, iar daca se face si un detartraj, periaj profesional, fluorizare, sedinta poate dura aproximativ 1h 30 min. In general, se recomanda sa se faca 2 sedinte, dar asta depinde de dorinta pacientului si de culoarea initiala a dintilor sai. Albirea dentara consta in aplicarea unei substante pe dintii pe care vrei sa-i albesti si apoi expunerea la o lampa.

Pachetul de albire al dintilor efectuat in clinica Andra Smile are pretul promotional de 349 RON in loc de 470 RON, cat ar costa in mod normal. Mai multe informatii pe www.andrasmile.ro

 

Tags: , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.