Ingredientul Secret al lunii ianuarie: Para Conference

Poires Belle HelenePara Conference este primul ingredient secret propus pe platforma Electrolux în acest an. The Secret Ingredient este o platformă dezvoltată pentru a aduce inspiraţia gastronomică în bucătăria ta, fiind creată din pasiunea pentru gătit şi bazându-se pe trucuri oferite de Chefi internationali, parteneri Electrolux.

Astfel, în fiecare lună, pe platforma The Secret Ingredient este desemnat un ingredient secret şi sunt oferite informaţii utile legate de acesta. În ianuarie, pe platforma Electrolux pot fi accesate detalii despre istoria, şi valorile nutritive ale perelor Conference, dar şi trucuri şi idei de integrare a acestora în reţetele realizate chiar la tine acasă.

Para Conference – ingredientul lunii ianuarie

Având un termen de valabilitate îndelungat, para Conference este printre cele mai rezistente dintre miile de soiuri domesticite şi cultivate la nivel mondial. Pomilor acestui soi le priesc în special climatele umede şi reci. Datorită rezistenţei sporite şi consistenţei suculente şi dulci, para Conference este cel mai consumat soi din Marea Britanie şi din Europa de Nord.

Despre perele Conference

Perele sălbatice, originare din regiunea Caucaziana a Asiei Centrale, sunt strămoşii multor soiuri de pere domesticite şi cultivate pentru a fi consumate încă din cele mai străvechi timpuri. Filosoful Pliniu cel Bătrân a descris 41 de soiuri diferite de pere în Roma Antică – o perioadă în care perele erau mult mai apreciate decât merele.

În secolele XVII şi XVIII, grădinarii europeni au început să cultive noi soiuri de pere cu nume fanteziste precum Comtesse de Paris sau Doyenné du Comice. Soiul Conference a debutat mai târziu, în cadrul Conferinţei Naţionale Britanice a Perelor din 1895, când a câştigat locul întâi, primind acest nume pentru a marca momentul.

Servirea perelor

Perele pot fi servite atât crude, cât și gătite – cei mai mulți nutrienți se află în coajă. Perele pot fi poșate în vin roșu si condimente, tăiate în sferturi şi prăjite, sotate în felii mai mari sau pur şi simplu feliate şi puse în salate, alături de brânză cu mucegai şi nuci.

Acestea sunt folosite în multe deserturi, printre care se numără şi Poires Belle Helene. Acest desert care este un răsfăţ culinar numit după o operă despre Elena din Troia şi care combină perele cu ciocolata.

 

Tags: , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.