Măreşte-ţi sânii cu ajutorul propriei grăsimi!

breast bigerAproximativ 70% dintre femei sunt nemulțumite de mărimea sânilor lor, arată un studiu realizat de International Journal of Sexual Health. Cu toate acestea, multora dintre ele le este frică de operația de mărire a sânilor cu ajutorul siliconului.

În istoria măririi sânilor, de peste 100 de ani s-a încercat mărirea sânilor prin injectarea diferitelor substanțe. Acestea aveau însă dezavantajul unor complicații și au fost ulterior interzise. Cercetările au dus apoi la un rezultat satisfăcător pentru femeile care își doresc sâni mai mari fără să apeleze la silicon și fără să rămână cu cicatrici: injectarea propriei grăsimi.

Injectarea cu grăsime a fost de-a lungul timpului un subiect extrem de discutat, existând înca de la început ideea că aceasta este prețioasă și că nu trebuie irosită. Prima comunicare științifică a fost în 1895, când un medic a transferat grăsime în sânul unei femei. Odată cu apariția lipoaspirației, specialiștii au căutat să găsească soluția optimă în urma căreia grăsimea să poată fi transferată dintr-o parte în alta a corpului. Provocarea era ca rezultatul să fie durabil în timp, ca grăsimea să nu se resoarbă foarte repede și să nu se aglomereze în zona în care a fost reinjectată.

Ultimii ani de studii și cercetări au condus la anumite concluzii legate de procedura corectă de extragere și reinjectare a grăsimii proprii.

„Recoltarea grăsimii trebuie făcută fără ca aceasta sa fie traumatizată, de aceea sunt excluse instrumente precum laserul, aparate cu vibrații sau cu ultrasunete. După recoltare, urmează prepararea grăsimii prin tehnici speciale, pentru a păstra potențialul de supraviețuire al celulelor cu până la 70%. Pasul final este cel al reinjectării cu ajutorul unor instrumente și proceduri speciale ce garantează rezultate care pot dura chiar ani de zile. Fesele, sânii, fața sau orice altă zonă de trup capătă o formă nouă și îmbunătățită care se poate menține pe viață”, a declarat chirugul estetician Călin Doboș.

Ce trebuie să știi înainte să apelezi la o astfel de intervenție

Prima condiție pentru demararea procedurilor intervenției este existența unei zone donatoare, o zonă cu grăsime în exces aflată fie pe abdomen, fie în talie, pe coapse sau alte zone de corp. Procedura are astfel doua etape: cea de recoltare și cea de injectare.

„Odată cu standardizarea tehnicii injectării, se pot injecta cantități mai mari de grăsime inclusiv în sân. Dacă este nevoie, tehnica se poate repeta după câteva luni. Este necesar să știți că intervenția se realizează sub anestezie generală, iar cicatricile NU există. Singurele urme aflate la nivelul bustului vor fi câteva mici înțepaturi, care vor dispărea foarte repede”
, precizează chirurgul estetician.

Avantaje și dezavantaje ale procedurii

Principalul avantaj al procedurii îl constituie utilizarea unor celule vii din propriul organism, în acest mod fiind exclusă injectarea substanțelor străine în organism și, ca atare, eliminat riscul de respingere a substanței. Astfel mărirea sânilor se realizează într-un mod natural, iar rezultatele vor fi de asemenea foarte naturale.

Un alt avantaj este, evident, faptul că se elimină grăsimea nedorită dintr-o zonă problematică. Astfel putem spune că efectul scontat este dublu: suplețe în zona de unde se recoltează grăsimea și mărirea sânilor. În plus, recuperarea după operație este una rapidă și ușoară. Durerea ce apare este similară cu o febră musculară și cedează cu ajutorul calmantelor la doar 1-2 zile de la intervenție.

Avantajul procedurii este acela că rezultatul durează ani, chiar toata viața, și faptul că grăsimea e foarte ușoară, ceea ce întârzie lăsarea sânilor. Cu toate acestea, intervenția se poate repeta la un interval de câteva luni sau câțiva ani, doar să existe zone de unde să se poată lua grăsimea. Iată cum grăsimea devine un material prețios, biologic și remodelator.

Prețul unei astfel de intervenții poate varia în funcție de aria de lipoaspirație. Spre exemplu, în cazul unei lipoaspirații de talie care vizează zona de sub sâni până la pubis în față și de la sutien până la fese în spate, plus reinjectarea în fese și sâni poate ajunge la prețul de 2500 de euro. Suma include corsetul, controalele periodice, internarea și pansamentele. Iată cum, pentru un cost mic se remodeleaza toată silueta, cu efecte pozitive pe viață.

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.