Animax anunţă finalizarea EDUMAX

Animax, cea mai mare reţea de petshop-uri din România, anunță finalizarea EDUMAX – proiect de educaţie a copiilor privind creşterea şi îngrijirea animalelor de companie. Realizat în parteneriat cu Asociaţia CSR Nest şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, EDUMAX are drept scop promovarea unui comportament responsabil faţă de animalele de companie şi conştientizarea impactului acţiunilor noastre asupra acestora.

Ediția din acest an a proiectului s-a adresat copiilor din clasele 0-IV și s-a desfășurat în perioada septembrie-noiembrie 2014, în 10 şcoli din Bucureşti, atât din sistemul de învățământ public cât şi din cel privat. Proiectul EDUMAX a cuprins mai multe etape, copiii implicaţi în proiect fiind invitaţi să participe la o serie de activităţi menite să-i ajute să conştientizeze importanţa îngrijirii responsabile a animalului de companie.

Astfel, în cadrul primei etape a proiectului, care a constat în organizarea unui concurs de desen cu tema ”Prietenul meu necuvântător” au fost incluși 4.100 de elevi din ciclul primar coordonați de aproximativ 180 de profesori. În urma evaluării lucrărilor au fost aleși 560 de elevi – cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani – care au participat la 28 de seminarii cu tema ”Cum îngrijesc animalul meu de companie”. Seminariile au avut loc în perioada 20 octombrie-27 noiembrie și au fost susținute de specialiștii Animax.

La finalul fiecărui seminar, cunoştinţele elevilor au fost evaluate printr-un test. 110 copii care au acumulat cel mai mare punctaj au fost incluşi într-o tombolă cu premii speciale constând în vouchere pentru produse destinate animalelor de companie. Premiile cu o valoare totală de 300 euro au fost acordate prin tragere la sorţi unui număr de trei elevi.

Tombola a fost organizată de Sfântul Nicoale, pe data de 6 decembrie, în incinta magazinului Animax din Complexul Comercial Vulcan Value Center. La eveniment au au participat aproximativ 150 elevi din școlile partenere și părinții acestora, profesorii coordonatori, precum și copiii angajaților Animax.

Valoarea totală a proiectului a fost de 15.000 de euro, bani investiţi în materiale didactice pentru copii și premii.

„Prima ediție EDUMAX ne-a confirmat faptul ca fundamentarea unei atitudini față de animalele de companie trebuie să înceapă din copilărie. Copiii au fost deosebit de receptivi și s-au implicat activ atât în concursul de creație cât și la seminariile despre îngrijirea animalelor. Chiar dacă unii dintre ei nu au acasă un animaluț de companie, au învățat cum să se comporte cu animluțele în general, să le trateze cu multă responsabilitate și respect și să le înțeleagă nevoile.” a declarat Adriana Aruxandei, manager dezvoltare reţea Animax.

“Anul acesta am avut un proiect pilot, iar reacțiile celor implicați ne-au arătat că este un proiect care merită continuat. Am început deja să analizăm nevoia de astfel de proiecte la nivel național și în urma unei astfel de analize vom decide dacă proiectul va fi axat în continuare doar pe București sau îl vom extinde și în alte orașe din țară, unde suntem prezenți cu magazine.” a contiunat a Adriana Aruxandei.

„Proiectul EDUMAX și-a atins toate obiectivele propuse, atât în ceea ce privește numărul de beneficiari direcți și indirecți cât și impactul asupra acestora. Pe parcursul implementării am observat o deschidere foarte mare a școlilor partenere dar și un interes ridicat al copiilor față de ideea de a avea un comportament responsabil față de animalele de companie. Acest lucru demonstrează nevoia de astfel de proiecte de educație în România, dar și potențialul de dezvoltare al acestora”, a declarat Sergiu Sebesi, președintele Asociației CSR Nest.

EDUMAX este susţinut şi de platforma online www.edu-max.ro care cuprinde informaţii despre proiect, şcolile implicate, etapele desfăşurării programului şi multe informaţii utile despre îngrijirea animalelor.

 

Tags: , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.