Mastopexia, cea mai bună soluţie pentru efectul de „sâni lăsaţi“
Orice femeie știe că nașterea și alăptarea pot afecta negativ forma și fermitatea sânilor. Pentru corectarea efectului de „sâni lăsați”, cea mai bună soluție este ridicarea acestora cu ajutorul mastopexiei.
“Fiind o procedură din ce în ce mai populară printre mămici, dar și printre femeile între 38-45 de ani, ale căror țesuturi nu mai au fermitatea din tinerețe și ajung să aibă un aspect neplăcut, mastopexia poate restabili fermitatea sânilor, poate corecta poziția lor fără a mari sau reduce prea mult dimensiunile și poate repoziționa și micșora areola”, declară chirurgul estetician Silvia Stănculescu-Vasalos, medic in cadrul clinicii Metamorphosis Center.
Cauzele lăsării sânilor:
– factorii genetici, precum calitatea pielii: unele femei au o piele mai fermă decât altele.
– sarcinile și alăptarea influențează mult atât pielea sânilor, cât și forma și greutatea acestora
– oscilațiile în greutate
– mărirea sânilor cu ajutorul unui implant de silicon
– modificările hormonale
– vârsta
– purtarea sutienelor inadecvate
Cum previn lăsarea sânilor?
În primul rând, evitați oscilațiile bruște în greutate și încercați să va mențineți o greutate corporală constantă. Apoi, pe toată perioada cât sunteți însărcinată mâncați sănătos și faceți exerciții fizice regulate astfel încât să nu luați foarte multe kilograme în plus.
Reduceți pe cât posibil expunerea la soare și la ultraviolete deoarece acestea pot afecta considerabil pielea sânului, făcând-o din ce în ce mai puțin elastică, determinând ulterior „prabuşirea” lor.
“Alegerea sutienului este la fel de importantă în prevenirea lăsării sânilor, așa că va recomand să purtați doar sutiene ergonomice, potrivite formei și mărimii sânilor” ne sfatuiește chirurgul estetician.
Ce presupune intervenția de mastopexie!
Dacă sânii sunt mari și s-au lăsat, ridicarea acestora este mai mult decât necesară, iar în urma intervenției de mastopexie vei rămâne doar cu o cicatrice discretă, procedura bazându-se pe recalibrarea areolei și a mamelonului pentru a redobândi forma dorită. În general, excesul de piele rezultat este înlăturat pentru ca sânii să rămână fermi și cu un aspect cât mai natural.
„De multe ori, doamnele care vin pentru mastopexie aleg să o combine cu augumentarea mamară cu implante, deoarece ridicarea sânilor aduce cu sine și o ușoară micșorare a acestora”, ne mărturisește chirurgul estetician Silvia Stănculescu-Vasalos.
Operația de mastopexie se realizează sub anestezie generală intravenoasă, iar înainte de efectuarea acesteia sunt necesare analize de sânge, radiografie pulmonară și mamografie sau ecografie mamară.
Vindecarea plăgilor se face în 2-3 săptămâni de la operație, iar aspectul acestora va continuă să se îmbunătățească până la un an de la operație, când se încheie procesul de cicatrizare. Forma finală a sânilor se obine în aproximativ 2-3 luni de la operație, când pielea se adaptează noii poziții a glandei mamare, iar edemele (umflăturile determinate de traumatizarea țesuturilor) dispar.
Costul unei intervenții de ridicare a sânilor este de 2.200 euro.
at 2:02 pm
dr.Silvia Stanculescu Vasalos este unul dintre cei mai buni chirurgi esteticieni din tara!….mergeti cu incredere…. stie ce vorbeste si mai ales STIE CE FACE!!!
eu am apelat la dansa pt. o operatie de marire de sani si a iesit EXCELENT!Numai cuvinte de lauda am!!!!….merg o multime de femei din Romania la Clinica Metamorphosis-nu degeaba au apelat femei care lucreaza in televiziune si care castiga bani dupa aspectul fizic!!….nu cred ca si-ar fi riscat cariera si imaginea nici una dintre ele daca nu ar fi avut incredere!!!!