Chirurgia intimă – secretul unei vieţi sexuale intense şi sănătoase

Rejuvenarea, întinerirea, înfrumusețarea sau chiar modelarea zonelor intime sunt proceduri estetice din ce în ce mai populare în rândul femeilor, atât din România cât și de peste hotare. Chirurgia intimă este o opțiune demnă de luat în considerare pentru rezolvarea problemelor intime de cuplu, în situații apărute ca urmare a stresului sau a problemelor de sănătate.

Cele mai întâlnite intervenții includ micșorarea labiilor mici (care sunt prea mari și se văd prin slip), clitoroplastia (care duce la creșterea intensității plăcerii prin expunerea clitorisului), injectarea labiilor mari în momentul în care au devenit atrofice și nu mai au tonus, injectarea cu acid hialuronic în punctul G (procedeu care sporește de asemenea plăcerea), si nu în ultimul rând, rejuvenarea vaginală care presupune injectarea de grasime și/sau micșorarea vaginului pentru creșterea plăcerii pentru ambii parteneri de sex.

Chirurgul estetician Călin Doboș, medic specialist în chirurgie plastică, mărturisește că printre cele mai solicitate intervenții chirurgicale ce au ca scop sporirea plăcerii sunt mărirea suprafeței punctului G și clitoroplastia.

„Prin chirurgia intimă se pot trata și anumite disfuncții sexuale, cum ar fi frigiditatea la femei, prin clitoroplastie și injectarea punctului G sau creșterea duratei actului sexual. Restricțiile pe care le implică acest tip de intervenții pentru femei, recomandă o pauză de 2-4 săptămâni, până se stabilizează rezultatul. În ciuda aparențelor, operațiile sunt ușor de suportat, aproape toate făcându-se îin anestezie locală. Durerea este aproape inexistentă și unii pacienți pot merge chiar și la serviciu în următoarea zi”, explică dr. Călin Doboș.

Mărirea punctului G, echivalentul plăcerii sporite

De-a lungul timpului, punctul G a stârnit nenumărate controverse. Unii specialiști i-au contestat existența, alții l-au definit ca fiind o zonă G, de o excitabilitate extremă, ce poate duce la orgasm prin simpla sa stimulare.

Denumirea sa, punctul G, i-a fost dată după medicul german, Grafenberg, care a descoperit că în vaginul femeii, la aproximativ 5 cm de meatul urinar, există pe un perete, o zonă de excitabilitate maximă, ce poate provoca un orgasm de sine stătător.

Deși la unele femei, punctul G, responsabil pentru creșterea plăcerii sexual, este ușor de găsit, la altele este foarte greu de localizat. Studiile realizate în urma depistării punctului G au relevat faptul că 7 din 10 voluntare prezintă aceasta zonă erogenă. Așadar, pentru a facilita depistarea și stimularea acestuia, se aplică o tehnică ce are ca scop mărirea suprafeței în care acesta este localizat.

„Mai exact, această tehnică constă în injectarea de acid hialuronic în zonă, sub anestezie locală. Rezultatul intervenției este vizibil după câteva zile, acesta constând în ridicarea zonei în care se află punctul G, care-l va face mult mai ușor de găsit. Finalitatea constă în mărirea stării de excitabilitate din timpul actului sexual, creșterea în intensitate a orgasmului și implicit îmbunătățirea vieții sexuale”, a explicat chirurgul estetician Călin Doboș.

Clitoroplastia, leacul modern împotriva frigidității

Clitoroplastia este o altă intervenție chirurgicală menită să sporească intensitatea actului sexual.

„Clitoroplastia este o intervenție chirurgicală ce are ca scop obținerea unei expuneri mai mari a clitorisului. Acest lucru se realizează prin îndepărtarea excesului de mucoasă acoperitoare din jurul clitorisului, cu o creștere a ariei de excitabilitate a acestui organ. Asta duce implicit la o creștere și o prelungire a intensității orgasmului”, a adăugat chirurgul estetician.

Această intervenție chirurgicală este folosită în țările dezvoltate, ca metodă de tratament a frigidității. Intervenția se face de obicei în anestezie locală sau anestezie locală de scurtă durată, cu radioplasma Ellman, ceea ce asigură o vindecare rapidă postoperator. Totodată, printr-o serie de intervenții, zonele de mare sensibilitate și stimulare pot fi și ele supuse unor transformări, care să faca femeia să-și intensifice și să prelungească plăcerea.

Costul unei intervenții de clitoroplastie, respectiv labioplastie variază între 400 -700 de euro, în timp ce costul unei intervenții de injectare a punctului G cu acid hialuronic, ajunge în jurul sumei de 300-400 de euro.

Rata complicațiilor ginecologice care apar după astfel de intervenții este în general aproape de zero mai ales la persoanele cu experiență, iar problemele care pot apărea sunt legate de întârzierea vindecării, care într-un final tot se produce.

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.