The Secret Ingredient aduce inspiraţia culinară în bucataria ta

LentilsThe Secret Ingredient, o platformă creată pentru a dezvolta abilităţile culinare, îţi propune, în fiecare lună, un nou ingredient pe care îl poţi pregăti şi savura la tine acasă, alături de cei dragi. În luna septembrie, ingredientul secret prezentat de Electrolux este lintea de Umbria.

Cu o experienţă culinară de aproape 100 de ani în conceperea echipamentelor profesionale pentru cei mai apreciaţi chefi din Europa, Electrolux lansează „The Secret Ingredient” – o platformă creată pentru a dezvolta abilităţile culinare ale consumatorilor din toată lumea. În fiecare lună, un nou ingredient secret, însoţit de trucuri, tehnici şi sfaturi primite de la chefi recunoscuţi sau consumatori, te va inspira să încerci noi gusturi şi texturi. Trebuie doar să îl cauţi pe website-ul şi pe pagina de Facebook Electrolux.

„Electrolux este mereu în căutarea unor noi modalităţi de a crea experienţe culinare mai savuroase,” declară David Schill, Brand Director al Electrolux EMEA. „Prin platforma The Secret Ingredient nu vom împărtăşi doar inspiraţie, ci vom demonstra cum tehnologia de ultimă oră, prezentă în echipamentele electrocasnice Electrolux, poate simplifica procesul preparării şi accentua gustul şi textura oricărui ingredient. În fond, ne dorim ca pasionaţii de gastronomie, entuziaştii, să se simtă încrezători că pot pregăti chiar la ei acasă mâncăruri la standardele de calitate ale restaurantelor.”

Pentru a pune în practică această idee, Electrolux împărtăşeşte în fiecare lună un ingredient secret recomandat de catre chefi parteneri ai companiei din întreaga Europă.

Ingredientul Secret – Lintea şi bucătăria regională din Umbria

Semănată primăvara, recoltată şi uscată în iulie şi august, lintea de Umbria provine din Castelluccio, din Parcul Naţional al Munţilor Sibillini din Perugia, Italia. Spre deosebire de alte soiuri de linte, lintea Castelluccio are coaja subţire şi o consistenţă moale, ceea ce îi permite să fie gătită fără a mai fi nevoie să fie lăsată la înmuiat în prealabil.

Informații despre linte – Unul dintre cele 5 cele mai sănătoase alimente conform Health Magazine 2008*

30% din conţinutul caloric al lintei se prezintă sub formă de proteine, iar lintea este, de asemenea, bogată în fibre alimentare şi acid folic. Pe lângă contribuţia la scăderea colesterolului, o ceaşcă de linte asigură 87% din necesarul zilnic de fier pentru bărbaţi şi 38% din necesarul zilnic pentru femei. Lintea este menţionată în cercetările privind posibilitatea de a reduce riscul de cancer mamar. **

Gătitul lintei – Metodă de preparare şi secret al salatei de vară

Cu toate că poate fi fiartă, preparea lintei la cuptorul cu aburi este o metodă excelentă de a păstra conţinutul de minerale, dar şi textura acesteia. Lintea absoarbe uşor aromele altor alimente şi condimente şi este disponibilă pe tot parcursul anului, deoarece poate fi uscată şi depozitată, având un termen de valabilitate îndelungat. Extrem de versatilă, lintea este un fel de mâncare tradiţional pentru cina de Anul Nou în Italia, dar nu este doar o mâncare de iarnă.

În acest videoclip, Eros Picco, bucatăr-şef şi partener Electrolux, deţinătorul unei stele Michelin, prezintă lintea ca ingredient secret al salatei de vară:

Testează şi tu ingredientul secret al lunii septembrie şi descoperă o nouă experienţă culinară!

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.