Trucuri şi sfaturi pentru a evita stresul la călătoria cu avionul

plane tipsAeronavele comerciale moderne sunt foarte sigure şi, în cele mai multe cazuri, sunt rezonabil de confortabile. Cu toate acestea, toate zborurile cu avionul, scurte sau lungi, impun pasagerilor un grad mai mare sau mai mic de stres pe care trebuie să îl gestioneze pentru a se bucura de o călătorie cât mai bună şi pentru a nu dezvolta o fobie de zbor.

Este adevărat că există o serie de factori care pot influenţa sau determina nivelul de stres legat de zborul cu avionul. Înainte de îmbarcare trebuie să faceţi faţă tumultului de la aeroport, aşteptării la cozi pentru check in şi screening-ul de securitate sau diferitelor întârzieri. La bord, apare presiunea barometrică şi presiunea parţială a oxigenului, zgomotul, vibraţiile (inclusiv turbulenţele), temperaturile incomode şi umiditatea scăzută.

Astfel, dacă sunteţi stresat de ideea de zbor, trebuie să fiţi conştienţi şi de faptul că există multe soluţii care vă pot ajuta să vă simţiţi mai confortabil. Organizaţi-vă cât mai bine ziua plecării (cumpăraţi-vă biletele în avans, realizaţi check in-ul online etc., pregatiţi-vă toate documentele şi bagajele), plecaţi devereme pentru a ajunge la timp la aeroport şi veţi vedea că veţi fi mult mai liniştiţi.

Atunci când vă pregătiţi bagajele, asiguraţi-vă că sunteţi la curent cu noile reglementări de siguranţă, pentru a şti care sunt produsele autorizate sau nu pentru a fi luate în bagajul de mână şi care este obligatoriu să le lăsaţi în bagajul de cală, pentru a evita situaţia stresantă de a face modificări în ultimul moment. Nu păstraţi în cabină decât obiectele valoroase şi o carte pentru a petrece timpul într-un mod mai plăcut, dacă aveţi de realizat un zbor lung. Dacă aveţi nevoie să luaţi medicamente (cum ar fi insulină), asiguraţi-vă că aveţi la dumneavoastră prescripţie medicală, în caz contrar vi se poate refuza accesul cu acestea în cabină.

Pentru a economisi timp în ziua plecării, luaţi în considerare rezervarea unui bilet electronic. În general, acest lucru vă permite în momentul rezervării biletului să vă alegeţi locul în avion. Se recomandă ca persoanele care suferă de anumite boli sau cărora le este teamă de avion să se plaseze în centru pentru a simţi mai puţin efectele.

În cazul unor călătorii lungi, transportul aerian poate deveni destul de incomod. Stând perioade prelungite în locuri strâmte, se restricţioneaza sever circulaţia la nivelul picioarelor şi poate fi o experienţă destul de dificilă pentru pasagerii care au boli de inima, diabet, sau alte probleme de sănătate care ar putea duce la atac de cord sau accident vascular cerebral în timpul zborului. Astfel, este recomandat să vă luaţi haine lejere care să nu vă jeneze şi să vă permită să vă mişcati uşor.

Nu în cele din urmă, amintiţi-vă că avionul este cel mai sigur mijloc de transport din lume şi mii de oameni îl folosesc zilnic, de aceea nu există niciun motiv pentru care calatoria dumneavoastră să întâmpine probleme.

DTS Travel Agency este o agenţie de turism din Bucureşti ce oferă servicii turistice atât pe piaţa internă cât şi pe cea externă. Ofertele noastre speciale sunt despre circuite, sejururi, curse charter, cazări în România, bilete de avion, asigurări medicale, turism dentar, turism seniori, turism şcolar, întruniri, rent-a-car, organizări conferinţe, congrese, reuniuni, team-building, organizări evenimente, mai pe scurt orice aveţi nevoie de la o agenţie de turism!

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.