Învinge astenia şi redobândeşte-ţi vitalitatea!

Ropharma Vita GrapesStare de oboseală accentuată? Lipsă de energie sau ameţeli?

Dureri de cap şi capacitate de concentrare scăzută?

Câţi dintre noi nu resimţim toate aceste simptome la fiecare schimbare de sezon?

Aceste stări de disconfort fizic şi emoţional constituie primul semnal de alarmă în instalarea asteniei.

La începutul primăverii şi nu numai, una din 10 persoane se confruntă cu această afecţiune, din cauza oscilaţiilor de temperatură, luminozităţii mai crescute şi aportului insuficient de vitamine şi minerale pe care alimentaţia de iarnă nu o poate oferi în mod natural.

Cum recunoaştem astenia?

Unul dintre primele şi cele mai importante semnale este starea de oboseală accentuată, aparent nejustificată şi care se manifestă pe parcursul întregii zile. În cele mai multe cazuri, aceasta atrage după sine scăderea memoriei, palpitaţii, dureri musculare, un dezechilibru al stărilor emoţionale, dorinţa de însingurare şi în unele cazuri, depresia.

Mai mult decât atât, toate aceste schimbări resimţite atât la nivel fizic cât şi emoţional provoacă supresia sistemului imunitar şi scăderea capacităţii organismului de a lupta împotriva infecţiilor, astfel că devenim mai vulnerabili în faţa altor afecţiuni precum alergiile, sinuzitele sau rinitele alergice.

Cum invingem astenia în mod natural?

Deşi astenia determină tulburări interne profunde, natura îşi spune din nou cuvântul, oferind remedii care ajută la ameliorarea simptomelor şi îmbunătăţirea stării generale a organismului.

· Mişcarea în aer liber – fie că este vorba de plimbări, alergări uşoare sau mersul cu bicicleta, sportul aduce beneficii esenţiale în creşterea nivelului de energie, reducerea stărilor de anxietate sau depresie şi îmbunătăţirea tonusului muscular. Mai mult, exerciţiile fizice regulate cresc nivelul de serotonină şi dopamina – hormoni importanţi în menţinerea echilibrului emoţional şi combaterea stresului.

· Alimentaţia bogată în vitamine şi minerale – începutul de primăvară este prilejul ideal pentru a readuce în dietă fructe bogate în nutrienţi şi antioxidanti. Legumele verzi precum urzicile, spanacul sau salata, dar şi fructele cu conţinut bogat în vitamina C grăbesc refacerea organismului, stimulează vitalitatea acestuia, ajută la eliminarea toxinelor acumulate la nivel celular şi întăresc ţesuturile musculare.

· Detoxifierea organismului începe din interior – o cură de detoxifiere este mai mult decât necesară, pentru a curăţa colonul şi ficatul, a regla tensiunea arterială şi pentru a stimula capacitatea de apărare a organismului. Detoxifierea începe în primul rând cu un consum adecvat de apă (aproximativ 2l pe zi, în funcţie de greutatea corpului şi nevoi) şi de alimente care au proprietate antioxidantă: cerealele integrale, roşiile, usturoiul, stafidele, nucile sau fructele Goji. Acestea ajută la refacerea organismului, încetinesc procesul de îmbătrânire, ajută la eliminarea toxinelor şi cresc tonusul corpului.

Deşi alimentaţia constituie principala sursă de vitamine şi minerale, aceasta nu poate oferi toţi nutrienţii necesari organismului. Tocmai de aceea, în majoritatea cazurilor este recomandată îmbogăţirea dietei cu suplimente alimentare naturale.

Siropul Vita Grapes de la Ropharma conţine extracte naturale din struguri, astfel că administrat intern, 1-2 linguriţe pe zi, asigură o puternică protecţie antioxidantă, întăreşte imunitatea organismului, reglează nivelul colesterolului, protejează ficatul şi este adjuvant în cazul anemiilor, infecţiilor virale şi asteniei. Preţ: 16,28 Lei.

Aceeaşi sănătate din struguri o puteţi obţine cu ajutorul capsulelor Vita Grapes care, luate câte o capsulă de 2-3 ori pe zi, ajută în curele de slăbire, compensează efectele unui surplus caloric, scade nivelul glucozei din sânge prin creşterea răspunsului organismului la insulină şi reduce tulburările circulatorii periferice. Preţ: 26,25 Lei

De asemenea, lactoferina este o proteină multifuncţională care, împreună cu imunoglobulinele G naturale din colostru, stimulează imunitatea şi creşte rezistenţa organismului. Aceasta se găseste în suplimentul alimentar Activit Imuno Forte care, luat câte un comprimat de 3 ori/zi îmbunătăţeşte starea generală în caz de alergii şi inflamaţii, este un probiotic eficient în dezvoltarea şi protejarea florei intestinale, reduce incidenţa complicaţiilor în diverse afecţiuni datorită rolului său antiviral, antibacterian, antiparazitar, antifungic şi este un bun antioxidant: blochează şi neutralizează acţiunea radicalilor liberi răspunzători de efectele nocive asupra organismului. Preţ: 25 Lei.

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.