Imprimeurile florale – cel mai proaspăt şi colorat trend al primăverii

fashion spring 2014

În primăvara 2014, imprimeurile florale se definesc ca un trend puternic, de impact, reinventat faţă de sezoanele anterioare. De la podiumurile de modă la bulevardele capitalelor modei, de la vedete la fashioniste, printurile florale cuceresc toată lumea!

În timp ce tehnologia se îndreaptă cu viteza luminii către ziua de mâine, moda se întoarce în trecut şi readuce în prim plan florile, buchetele, petalele şi frunzele, imortalizate în imprimeuri colorate care improspătează garderoba de primăvara.

Ce îi determină însă pe stilişti, vedete şi consumatori să aleagă un print atât de cunoscut şi de exploatat? în zilele noastre, florile reprezintă un progres în definirea conceptului de feminitate: după decenii întregi în care am văzut modelele de pe catwalk îmbrăcate precum bărbaţii, roboţii sau… extratereştrii, redescoperim acum că stilul feminin nu este sinonim cu ideea de “neveste disperate”, ci mai degrabă cu sensibilitatea, optimismul şi forţa.

Adoptă şi tu stilul “flower power” în această primăvară şi vei descoperi că imprimeurile florale, delicate în aparenţă, au puterea de a atrage atenţia şi de a da personalitate oricărei ţinute! Ai însă grijă la câteva trucuri de styling:

# În timp ce imprimeul cu flori de mici dimensiuni, în nuanţe discrete, pune în valoare orice siluetă, florile mari şi foarte colorate au efect invers – ele pot disproporţiona corpul sau adauga kilograme în plus.

# Daca Mama Natură te-a înzestrat cu forme feminine, vei arăta irezistibil în maiouri sau topuri fără bretele, iar dacă ai din contră o siluetă androgină, vei arăta ultra-feminină şi graţioasă în rochii cu croială trapez, acoperite complet cu imprimeu floral.

# Dacă punctul tău forte este talia subţire şi gleznele delicate, nu trebuie să-ţi lipsească din garderobă rochiile inflorate cu talie înaltă şi fustele evazate, mai ales cele peste genunchi, eventual asortate cu un top monocrom.

# Pantalonii şi blugii cu imprimeu floral nu avantajează pe toată lumea, din păcate. Dacă însă şoldurile şi coapsele îţi permit să arăţi bine în acest tip de pantaloni foarte la modă, asortează-i cu bluze tricotate sau topuri subţiri, neapărat într-o singură culoare.

# În ceea ce priveşte accesoriile, geanta cu imprimeu floral va completa perfect orice ţinută de primăvară. În colecţia Carpisa găseşti florile şi culorile sezonului imprimate pe modele variate de poşete şi genţi, de la geanta în stil poştaş şi cea de mână (linia Venera, de inspiraţie neo-hippie), până la ghiozdane, sacuri şi sacoşe uşor de purtat (linia Vanessa, cu modele pline de culoare).

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Privacy Preference Center