Află din timp când vei intra în travaliu!

Partosure pregnancy test

Mereu vedem în filme cum, în luna a nouă, gravidei i se rupe apa, familia roieşte în jurul ei, merg toţi în grabă la spital şi în final, după câteva ore vedem un bebe frumos şi sănătos, care ţipa cu toată forţa lui. Şi, totuşi cum se întâmplă lucrurile în realitate? Unele gravide intra în travaliu înainte de momentul aşteptat, iar naşterile premature pot pune în pericol atât viaţa mămicii, cât şi a nou-născutului, care nu sunt pregătiţi pentru momentul naşterii. Testul PartoSure determina cu exactitate timpul rămas până la naştere, viitoarele mămici se pot pregăti pentru momentul mult aşteptat, medicii pot stabili cu exactitate tehnicile potrivite de intervenţie, iar nou-născutul va întâmpina viaţa extrauterină fără complicaţii.

În scopul deteminării femeilor care prezintă riscuri de naştere prematură, medicii foloseau metode ce prezentau un grad scăzut de eficienţă, deoarece nu beneficiau de proceduri medicale specializate care să prezică data exactă a naşterii sau care să identifice din timp pacientele care prezintă un risc de a pierde sarcina. În termeni medicali, o naştere prematură se referă la venirea pe lume a copilului înainte de cele 37 de săptămâni complete ale perioadei de sarcină. Rata naşterilor premature este în creştere peste tot în lume, în fiecare an 1 din 13 copii se naşte prematur suferind adeseori de probleme medicale, uneori destul de grave, cum ar fi dificultăţile în respiraţie rezultate în urma plămânilor dezvoltaţi insuficient.

„Dacă înainte prevestirea travaliului era dificilă sau chiar imposibilă, datorită inovaţiilor medicale, Testul PartoSure poate prezice cu exactitate timpul rămas până la naştere şi astfel şi travaliul. Travaliul este, de multe ori, cel mai obositor pas pe care trebuie să-l depăşească viitoarea mămică, însă există şi alarme false ale naşterii, iar acest lucru nu face decât să o sperie. Faptul că acum pot şti exact când vor naşte este cel mai mare beneficiu adus mămicii, pentru că are timp să se pregătească pentru momentul mult aşteptat, iar în cazul unei naşteri premature medicul poate stabili tehnicile potrivite de intervenţie”, afirmă Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrica-ginecologie.

Travaliul şi alarmele false

Există anumite simptome caracteristice, care prevestesc intrarea în travaliu, precum o infuzie bruscă de energie, o scurgere vaginală precum cea de dinaintea menstruaţiei, iritabilitate, senzaţia de greutate în pelvis, durerile inconfortabile de spate şi în zona pelviană sau contracţiile false. Un travaliu prematur este greu de descris mai ales din cauza şocului de a afla că bebeluşul va veni pe lume cu câteva luni înainte de termenul limită.

Printre alte semne care prevestesc naşterea se numără şi contracţiile false numite şi contracţiile Braxton Hicks (contracţii ale muşchilor uterului). Aflându-se pe ultima sută de metri şi neştiind exact când ar trebui să nască, acestea vizitează doctorul de fiecare dată când consideră că ceva nu este în regulă. Mai mult decât atât, gravidele pot identifica uşor care sunt contracţiile reale şi care sunt cele false, prin monitorizarea acestora. Diferenţele dintre contracţiile false şi cele care anunţă naşterea constau în faptul că cele false sunt neregulate, se răresc atunci când gravidă este în mişcare, se plimbă şi scad în intensitate atunci când gravida îşi schimbă poziţia, nu cresc în frecvenţa şi intensitate şi se simt doar în partea din „faţă” a abdomenului.

Semne care anunţă o naştere prematură

Naşterea prematură este, în general, legată de probleme care privesc mama, fătul sau, chiar, ambii. Aproximativ 30-70% dintre cazurile naşterilor premature nu pot fi depistate, însă, în prezent, mămicile şi medicii dispun de Testul PartoSure, care poate prezice cu exactitate momentul travaliului.

Gravidelor cu un risc ridicat de naştere prematură li se recomandă să acorde o atenţie specială înainte de săptămâna 37 a perioadei de sarcină, când poate intervine naşterea prematură. De altfel, există anumite simptome care prevestesc o naştere prematură, precum un număr peste 5 contracţii pe oră, sângerări sau secreţii vaginale apoase, crampe constante şi asemănătoare durerilor menstruale în zona inferioară a abdomenului, senzaţia unei presiuni pelviene, greţuri, vărsături, diaree sau dureri puternice în spate.

De ce este important ca gravidele să folosească Testul PartoSure?

Identificarea exactă a gravidelor cu risc, dar şi a celor care nu prezintă risc de naştere prematură reprezintă o mare provocare pentru medicii obstetricieni. În cele mai multe situaţii cauzele unei naşteri premature sunt materne (uter malformat, fibrom tumoare benignă, infecţii urinare, traumatisme); ovulare (sarcină multiplă, malformaţii, anemii, infecţii, existenţa unei singure artere ombilicale) sau generale (febră, anemie, cardiopatii, boli neurologice (epilepsii), boli endocrine sau digestive, vârsta mamei sub 16 ani /peste 40 ani etc).

Inovaţiile medicale prezintă Testul PartoSure, care poate prezice cu exactitate atât timpul rămas până la naştere, cât şi gradul de risc iminent pentru o naştere prematură. Identificarea gravidelor cu acest risc permite medicilor să administreze din timp corticosterorizi, medicamente care ajută la grăbirea procesului de maturizare a plămânilor copilului. Testul PartoSure este recomandat femeilor care prezintă simptome sau semne, indicaţii sugestive de travaliu înainte de termen şi care au membranele intacte. De asemenea este indicat şi în cazul celor care au avut deja naşteri premature, celor cu avort spotan în trimestrul al II-lea de sarcină, cât şi gravidelor expuse riscului de naştere prematură.

PartoSure este un test rapid, uşor şi sigur ce poate fi făcut de mămici fără a fi nevoite să mai meargă la doctor, ajutându-le să-şi pregătească bebeluşul pentru viaţa extrauterină. Sunt studii ce arata că mai puţin de 1 din 10 gravide diagnosticate clinic cu simptome de naştere prematură nasc într-un interval de 7 zile de la prezentarea la doctor. Testul PartoSure este rezultatul unei tehnologii de ultima generaţie care detectează cu claritate prezenta proteinei PAMG-1 (microglobulina placentară alfa), care are o concentraţie foarte mare în lichidul amniotic şi o concentraţie foarte mică în condiţii normale în canalul vaginal. De altfel poate determina timpul rămas până la naştere pentru gravidele cu o sarcină de 20 de săptămâni.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.