Două linii roşii – un roman în care personajele gândesc prin trup despre libertatea sufletului

Alina Sova

„Două linii roşii“ este un roman despre curajul de a fi tu însuţi, asa cum eşti. Cu presupusele păcate şi vitejii, cu bunătatea şi falsa modestie, cu fricile la un loc şi curajul de a le învinge sau ignora. „Două linii roşii” este o poveste care are curajul de a te privi în ochi şi a-ţi spune pe nume.

Irina este “numele de cod” al personajului principal care te poartă prin roman şi te îndeamna să alegi cu ce vrei sa empatizezi sau nu. Irina este un personaj stupid de inocent, care alege vrand nevrând să se transforme. Dintr-un om care acceptă tot într-unul care alege să renunţe, să piardă tot, doar pentru a se regăsi. Curaj sau prostie, un lucru e sigur: o să îţi rămână multe întrebări în minte la care e posibil să nu găseşti pe moment răspuns.

Personajele comunică, trăiesc în prezent, suspină de dor, urmăresc Doctor House, urlă din toţi rărunchii la beţie “Your sex is on FIRE”, îşi sorb sărutări în Centrul Vechi sau fac dragoste în parc, la umbra lunii.

“Dacă şi tu trimiţi SMS-uri din mers, scrii mailuri hot atunci când el nu e lângă tine, stai cu ochii aţintiţi pe telefon poate o să-ţi scrie, înseamnă că e şi despre tine romanul şi merită să îl citeşti.” spune autoarea.

Lansat la târgul de carte Gaudeamus, romanul de debut Alinei Şova se bucură de succes în rândul tinerelor, tirajul iniţial fiind epuizat deja după primele două luni.

Cartea poate fi găsită în Librăria Şt.O. Iosif Braşov, Librăria Bastilia, Prăvălia cu cărţi şi online pe Librărie.Net, pe site-ul editurii Tracus Arte sau o poate fi comanda chiar de pe Facebook, de pe pagina autoarei, împreună cu un autograf dedicat.

Despre carte şi cum este ea primită de public, Alina spune: “Am încercat să prezint o poveste vie, actuală, sinceră şi simplă. Apoi am spart-o în mai multe piese şi le-am aruncat pe pagini. În felul acesta cititorul este unicul responsabil de trasarea firului epic. I-am dat un puzzle pe care îl las să îl rezolve până la final.”

Un exemplu de feedback primit de la unul din cititori spune: “Povestea curge pur şi simplu. Cuvintele, tonul folosit, totul e o capcană. Habar nu ai că de cum citeşti primele rânduri, prima pagină, eşti prins, gata. Nu mai ai scăpare. Duci cartea până la capăt dintr-o suflare. O prizezi linie cu linie, pagină cu pagină şi la final, ridici ochii şi priveşti în gol şi-ţi pare rău că s-a terminat. Esti high şi nici măcar nu ştii de ce. Te simţi mai liber şi habar nu ai de ce.”

 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.