Peeling-urile cu enzime

enzime peelingPeeling-urile cu enzime sunt o alternativă a peeling-urilor chimice, mai ales pentru persoanele care au o piele extrem de sensibilă sau pur şi simplu foarte subţire.

Acest tip de tratament se bazează pe aplicarea unui exfoliant enzimatic, care induce exfolierea controlată a stratului superficial al epidermului format din celule moarte, şi ajuta astfel la îmbunătăţirea texturii pielii, aceasta devenind mai luminoasă.

Peeling-urile pot fi diferenţiate în 4 mari categorii: natural, uşor, mediu şi profund, acestea fiind indicate în cazul mai multor afecţiuni, printre care acneea de gradele I-IV, hiperpigmenatii ale pielii, fotoimbatranire, riduri şi linii fine, piele hipersensibilă.

Sfatul specialistului
Peelingul cu enzime da rezultate excelente după aplicări multiple (şedinţe diferite) şi ne putem pregăti pielea pentru acest tratament cu ajutorul unui prepeel efectuat acasă, realizat cu 2-3 săptămâni înainte de peeling-ul la salon, care se realizează în 30-40 de minute. Peeling-ul uşor poate fi făcut săptămânal cu o perioadă de refacere de 1-2 zile, nivelul de risc al tratamentului fiind foarte scăzut.

„Pe lângă pregătirea pentru efectuarea procedurii la salon, eu le mai recomand clientelor şi să folosească în perioada de tratament creme emoliente, bogate în enzime şi compuşi naturali care ajută la refacerea ţesutului, la o hidratare intensivă. Există foarte multe produse de acest fel, care au la baza ingredienţi activi din extracte de plante şi sunt capabile să refacă ţesutul”, explica Delia Laios, cosmetician în cadrul Smile Factory.

Beneficiile tratamentului
Peelingurile cu o concentraţie de 10%, 20% şi 30% sunt peelinguri uşoare, ce conferă rejuvenarea facială, îmbunătăţesc aspectul epidermului şi hiperpigmentarile solare şi reduc totodată comedoanele, fiind potrivite pentru cei cu problemele uşoare, nu foarte grave ale pielii.

Peeling-urile concentrate la rândul lor, au la baza acid saliciclic, acid mailic, acid lactobionic şi acid lactic, reuşind să aducă rezultate vizibile în diferitele probleme ale pielii. În cazul celor care au ten acneic sau cu riduri, de exemplu, tratamentul acţionează puternic, diminuând excesul de sebum, semnele de îmbătrânire şi cicatricile moderate.

De asemenea, terapia cu enzime reduce vizibil liniile fine, dar şi profunde, obţinând rezultate bune chiar şi în problemele de depigmentare, deoarece curată în profunzime porii şi previne formarea de puncte negre şi albe.

Cei care se lupta cu acneea vor găsi un real ajutor în acest tratament, deoarece controlează exploziile acneice şi reduce severitatea lor, dovedindu-se a fi o soluţie pe termen lung în tratamentul pielii acneice şi grase. Se va observa, în plus, accelerarea procesului natural de exfoliere a pielii, stimularea sintezei de colagen nou, precum şi îmbunătăţirea texturii pielii, îndepărtarea celulelor moarte şi stimularea refacerii celulare.

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Privacy Preference Center