Treci mai uşor peste dezechilibrele hormonale cu ajutorul seminţelor de cânepă

seminte de canepaCele mai mari semne de întrebare ale femeilor vizează, în special, tratarea dereglărilor hormonale, instalarea sindromul premenstrual şi a menopauzei. Oboseala, căderea părului, palpitaţiile, problemele dermei, variaţiile în greutate şi multe alte afecţiuni sunt, în general, în strânsă legătură cu dezechilibrele hormonale, care asociate sindromului premenstrual şi a menopauzei provoacă o adevărată luptă în organismul uman.

O metodă naturală de a redobândi echilibrul hormonal este adoptarea unui program de nutriţie adecvat şi chiar modificarea stilului de viaţă. Astfel, în construirea unei diete optime care să asigure echilibrul hormonal este foarte important să fie incluse suficiente verdeţuri şi proteine slabe, să se reducă carbohidraţii de amidon şi să se asigure aportul suficient de acizi graşi Omega.

Raportul perfect de acizi graşi – suport în dezechilibrele hormonale

Cunoscute drept cele mai nutritive alimente de pe pământ, seminţele de cânepă conţin raportul perfect 3:1 de acizi graşi Omega 6: Omega 3, reprezentând raportul optim şi necesar corpului uman. Este binecunoscut faptul că acizii graşi au un rol esenţial în producerea de hormoni, în reglarea durerilor şi a inflamaţiilor şi, totodată, în menţinerea funcţiei membranei celulare. De regulă, în tratarea dezechilibrelor hormonale se recomandă adoptarea unei diete atente, însă principala problemă apare în obţinerea echilibrului ideal între acizii graşi, întrucât majoritatea dietelor conţin prea mulţi acizi Omega 6 şi prea puţini acizi graşi Omega 3.

Consumul adecvat de Omega 6 este vital, însă un conţinut prea mare de acizi graşi Omega 6 determina crearea unei supra-abundente de hormoni inflamatori, precum insulina, producând astfel hipoglicemia. De asemenea, aportul suficient de acizi graşi Omega 3 va crea hormonii de reglementare, ţinând astfel sub control hormonii inflamatorii.

În prezent, cercetătorii au demonstrat faptul că sindromul premenstrual este mai mult decât o afecţiune manifestată printr-o combinaţie de simptome fizice şi psihologice care apar în zilele dinaintea menstruaţiei, şi anume un cumul de tensiuni, angoase şi frustari care se manifestă ca un răspuns la aceste sentimente.
Întrucât seminţele de cânepă conţin acizi graşi care sunt esenţiali pentru scutul de mielina, aceştia asigura o structură sănătoasă a membranelor celulare şi ajuta la dezvoltarea optimă a creierului şi a funcţiilor cognitive şi prin urmare la trecerea cu uşurinţă peste aceste perioade. În plus, datorită continutui bogat în acizi graşi Omega 6 şi Omega 3, persoanele ale căror diete includ seminţele de cânepă par a fi mai calmi şi binedispusi, ca urmare a influenţei acizilor graşi asupra sistemelor hormonale.

Sănătatea verde din seminţele de cânepă

Seminţele de cânepă CANAH reprezintă sursa de sănătate adecvată în construirea unor diete potrivite atât pentru controlul dezechilibrelor hormonale, cât şi pentru ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual şi al menopauzei. Seminţele de cânepă sunt singurele seminţe de acest tip care conţin acid gamma-linoleic (GLA), care ajută la reglarea echilibrului hormonal şi la susţinerea sănătăţii odată instalată menopauza.

Gustul seminţelor de cânepă este asemănător cu cel al seminţelor de pin sau de floarea soarelui, diferentiandu-se printr-un bogat conţinut de proteine, 31% proteină completă cu toţi aminoacizii esenţiali şi prin raportul ideal de acizi graşi Omega 6 şi Omega 3.

Seminţele pot fi consumate în moduri variate precum: salate de legume şi fructe, muesli, produse de panificaţie, reţete de paşte şi orez etc. Învaţă şi tu din reţele Canah cum poţi avea o alimentaţie sănătoasă, cu minim de efort şi maxim de creativitate.

Seminţele de cânepă sunt disponibile în varianta de 300g Naturale sau Certificate Ecologic, cu preţuri începând de la 22 lei.

Salată de pătrunjel cu semințe de cânepă decorticate

O reţetă de salată uşoară, rapidă, şi extrem de gustoasă. Evident cu seminţe de cânepă decorticate. O gustare plină de alimente bogate în proteine şi alţi nutrienţi esenţiali pentru o dezvoltare armonioasă.
Ingrediente
• 2 legături de pătrunjel proaspăt tocat fin
• 2 roşii tăiate cubuleţe
• 1 legătură de ceapă verde sau 1 ceapă roşie tăiată cubuleţe
• 1 cana seminţe decorticate de cânepă
• zeamă de la 1/2 lămâie
• 2 linguri ulei de cânepă

Preparare
Amestecaţi toate ingredientele într-un bol de salată şi lăsaţi să stea jumătate de oră la frigider. Grâul se poate înlocui cu hrişcă muiată în apă de seară până dimineaţa.

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.