Infertilitatea poate fi tratată cu ajutorul Homeoterapiei Ginecologice

Fertlia clinicHomeoterapia Ginecologică, parte a Medicinii Reglării Fiziologice, este o metodă de tratament inovatoare, care şi-a dovedit eficiența în reglarea şi sincronizarea mecanismelor imuno-endocrine ale corpului uman perturbate în multe afecţiuni, inclusiv în infertilitate. Aceasta din urmă este o afecţiune care ia amploare în România, unde se estimează că aproximativ 15 – 18% din populaţia aflată la vârsta fertilă se confruntă cu imposibilitatea obţinerii unei sarcini, ceea ce înseamnă – mai exact – că unul din şase cupluri întâmpină dificultăţi în a avea un copil. Din fericire, experienţa a arătat că Fertilizarea în Vitro este o opţiune viabilă pentru cei care îşi doresc copii, iar rata de succes a acestei proceduri creşte considerabil atunci când ea este asociată şi cu tratamentul homeoterapic.

Oricare component al balanţei imune sau endocrine în exces sau în deficit va duce la o serie de evenimente cu impact asupra capacităţii fertile feminine. De obicei, se poate vorbi despre infertilitate atunci când nu s-a reuşit obţinerea unei sarcini după un an de contacte sexuale neprotejate la femeile mai tinere de 35 de ani şi după 6 luni la femeile de peste 35 de ani.

În acest caz se ia în calcul o procedură de procreere asistată, care aduce cu ea o serie de etape premergătoare: eliminarea eficientă a produşilor de catabolism celular, drenajul limfatic şi cel al spaţiului extracelular, concomitent cu terapia de aport nutritiv – cu alte cuvinte, un tratament homeoterapic.

„Homeoterapia este recomandată înainte de începerea tratamentelor pentru infertilitate (stimulare ovariană, inseminare intrauterină sau fertilizare în vitro) sau doar că unică metodă de tratament. Când vorbim de cazurile mai simple de infertilitate, nu se mai ajunge la Fertilizare în Vitro, sarcina putând fi obţinută mult mai simplu şi mai rapid prin intermediul Homeoterapiei Ginecologice doar după o simplă reţeta urmată timp de câteva săptămâni. Aceasta este o cale alternativă, mai aproape de natural, şi totodată o modalitate acceptată de orice cuplu, chiar şi de cele care refuză medicaţia alopată”, a declarat Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar Obstetrica – Ginecologie în cadrul Clinicii Fertilia.

În plus, Medicina Reglării Fiziologice ia în calcul un aspect oarecum neglijat până acum, şi anume pregătirea viitorilor părinţi pentru sarcină, dovedindu-se a fi un tratament eficient şi complet pentru cuplurile care îşi doresc un copil.

Cum funcţionează

Se ştie că dezvoltarea viitorului ovocit (ovul) care va fi fertilizat (natural sau prin una din metodele de reproducere medicală asistata) are loc într-o perioadă de 90 de zile, timp în care trece prin mai multe faze evolutive. De asemenea, viitorul spermatozoid care va fertiliza (la fel, natural său medical asistat), are o perioadă de maturare tot de 90 de zile. Este, deci, important ca în această perioadă homeostazia corpului să funcţioneze perfect.

“Pentru a ajunge la acest deziderat, cu 3 luni înainte de o procedură de fertilizare, ambii parteneri trebuie să înceapă o terapie de susţinere şi îmbunătăţire a calităţii ovocitare, respectiv spermatice. Acest lucru este valabil atât pentru partenerii care nu au probleme deosebite de sănătate, dar mai ales pentru cei la care calitatea celor doi gameţi nu mai este foarte bună”, spune domnul doctor George Vasilescu, medic primar ginecolog, specialist în infertilitate de cuplu.

Concret, Homeoterapia Ginecologică cuprinde o parte de detoxifiere (îmbunătăţirea activităţii mitocondriale celulare, “curăţarea” spaţiului intercelular, favorizarea eliminărilor – renale, hepatice, intestinale) şi o parte de regenerare (aport de vitamine, minerale, oligoelemente). Produsele folosite aparţin combinaţiei dintre alopatia clasică şi homeopatia clasică, în diluţii şi concentraţii diferite, dar şi produse fitoterapice recunoscute pentru puterea lor detoxifianta şi regenerantă.

Alte indicaţii

Pe lângă partenerii care nu au probleme mari, homeoterapia este indicată şi celor cu anumite patologii care împiedică apariţia unei sarcini. Pot fi enumerate aici calitatea slabă a spermei de cauză endocrină, iar de partea feminină eşecurile de implantare embrionară, infertilitatea de cauză imunologică, sindromul ovarelor polichistice, endometrioza. De asemenea, beneficiază de acest tip de tratament şi pacientele care vor să-şi controleze greutatea corporală, pacientele amenoreice sau cu disfuncţii tiroidiene.

Nu în ultimul rând premenopauza, menopauza şi programele anti-aging pot fi susţinute şi ele cu produse homeoterapice.

Concluzionând, putem spune că homeoterapia ginecologică aduce un beneficiu real pentru pacienţii care se confruntă cu infertilitatea şi sprijină eficient procedurile de reproducere asistată.

Despre infertilitate

Cel mai adesea, în urma unor investigaţii de specialitate se constată existenţa unor afecţiuni medicale care conduc la diagnosticul de infertilitate (fie ea primară sau secundară). În întreaga lume, cuplurile privesc această afecţiune că pe o dramă cu profunde implicaţii de natură socială, economică şi psihologică, care aduc adesea partenerilor un sentiment de pierdere, de eşec şi de excludere socială.

Lipsa unui copil, starea de incertitudine constantă şi încercările lunare de a obţine o sarcină, încercări finalizate fără succes de multe ori de-a lungul mai multor ani, afectează sever toate aspectele vieţii unei persoane, având un puternic impact asupra relaţiilor cu membrii familiei şi cu prietenii.
De asemenea, există numeroase studii care demonstrează impactul negativ al infertilităţii asupra căsniciei şi asupra calităţii vieţii de familie, fiind recunoscut faptul că imposibilitatea de a avea copii poate cauza în multe cazuri înstrăinarea partenerilor şi poate conduce la divorţ.

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.