Grupa sanguină şi sistemul imunitar

specialist epidemiologRolul grupelor sanguine în menţinerea sănătăţii, vitalităţii şi chiar controlul greutăţii corporale este un subiect îndelung dezbătut în cercetările medicale. Mai mult decât atât, acestea extind importanta grupei de sânge la nivelul principalelor procese fiziologice, metabolice, dar şi sistemelor cu importanţă majoră pentru întregul organism: sistemul digestiv şi cel imunitar.

Astfel, în funcţie de caracteristicile hematologice ale fiecărei grupe de sânge, sistemul imunitar va acţiona în mod diferit asupra virusurilor, bacteriilor şi afecţiunile provocate de acestea.

Specialistul epidemiolog Ropharma, Dr. Tania Bejan, ne sfătuieşte ce alimentaţie este potrivită pentru a susţine sistemul imunitar în lupta împotriva afecţiunilor în funcţie de fiecare grupă de sânge: “Persoanele cu grupa sanguină 0 pot beneficia din plin de o dietă bogată în proteine din carne, datorită acidităţii mai ridicate a stomacului, care permite metabolizarea acestora. Proteinele asigură sănătatea ţesuturilor şi contribuie la abilitatea de apărare a corpului. Organismul grupei A este fortificat cel mai eficient de o dietă vegetariană în cadrul căreia recomand să includă şi fibre din cereale şi fasole. Din cauza predispoziţiei la diabet a grupei B, aceştia trebuie să evite seminţele şi nucile sau alunele, din cauza conţinutului de proteine ce dezechilibrează producţia de insulină. Organismul celor cu grupa AB nu produce suficient acid gastric pentru a digera cantităţi mari de proteine animale. Soluţia optimă constă în porţii mici şi dese. Însă trebuie să ţinem cont de faptul că fiecare om este unic, avem nevoi nutriţionale diferite şi de aceea singura modalitate de a menţine sănătatea sau de a vindeca boala este adaptarea hranei la nevoile specifice fiecărui individ.“

Grupa 0
La nivel global, grupa sanguină 0 este cea mai comună. Persoanele care deţin această grupă au o consistenţă mai subţire a sângelui, un sistem imunitar foarte puternic, secreţii bogate ale acizilor în stomac şi în general trăiesc cel mai mult. Bolile la care aceştia sunt adesea predispuşi sunt cele digestive cauzate de hiperaciditate, artrite şi afecţiunile tiroidiene provocate de un sistem imunitar hiperactiv. De asemenea, persoanele cu grupa 0 sunt mai susceptibili la inflamaţii sau reacţii alergice care pot declanşa dezechilibre ale imunităţii.

Grupa A
Sistemul imunitar al celor cu grupa sanguină A este foarte eficient împotriva infecţiilor de tip bacterian precum: otita, tuberculoza, infecţia cu E.coli sau abcesele de la nivelul pielii. Aceştia au în schimb o sensibilitate ridicată faţă de mâncărurile pe bază de peşte, deoarece le cauzează mai uşor boli digestive. De asemenea, cei cu grupa A sunt afectaţi în mod frecvent de probleme respiratorii precum astmul sau infecţii ale sinusului, de aceea este recomandată evitarea produselor bogate în probiotice întrucât acestea pot provoca inflamaţii ale tractului respirator.

Grupa B
Grupa sanguină B prezintă o combinaţie de caracteristici specifice grupelor 0 şi A. Totuşi, acesta este un tip sanguin mult mai rezistent la infecţiile sau dezechilibrele digestive, astfel că alimentaţia persoanelor cu grupa B este mai permisivă, fiind recomandate în special tipurile de carne cu valori proteice consistente: vită, peşte şi miel. Trebuie evitată însă carnea de pui deoarece aceasta conţine cantităţile cele mai mari de hormoni de creştere și prezintă un risc foarte mare pentru bolile autoimune.

Grupa AB
Aceasta este cea mai rară grupă sanguină şi combină atât caracteristicile benefice, cât şi punctele slabe ale tipurilor de sânge A şi B.
Afecţiunile cele mai comune, specifice acestei grupe se manifestă la nivelul respirator, auditiv şi faringian prin sinuzite, alergii, rinite, laringite şi otite. O altă problemă frecventă o constituie infecţiile şi dezechilibrele digestive, cauzate de inabilitatea de a procesa în întregime proteinele animale şi cele din lapte. Astfel, dieta vegetariană este adesea recomandată persoanelor cu grupa sanguină AB.

Activit Imuno Forte este un produs destinat consolidării sistemului imunitar, având calităţi antivirale, antibacteriene, antifungice, antiinflamatoare şi antioxidante, ceea ce îl face ideal pentru perioada rece şi în perioadele de tranziţie, când răcelile şi gripele sunt în toi. Ceea ce diferenţiază acest produs de altele de acelaşi gen sunt componentele sale de bază: lactoferina şi imunoglobulinele G conţinute în colostru.

Activit Imuno Forte este recomandat pentru profilaxia şi tratamentul adjuvant al virozelor gripale, asociate cu pneumonii, amigdalite, faringite, bronşite, sinuzite precum şi în cazul infecţiilor renale, urinare, genitale, alergiilor, herpes, zona zoster. Pentru cele mai bune efecte se administrează 3 comprimate pe zi. Preţul recomandat este de 23 lei.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.