Când ştim dacă suferim de parodontoză?

Medical clinicDe cele mai multe ori aflăm mult prea târziu! Inflamarea gingiei, reducerea osului parodntal, mobilizarea şi pierderea dinţilor sunt simptome prezente atunci când boala parodontală este deja activă şi avansată. Nefiind dureroasă, pacientul nu dă importanţă şi boala avansează, de multe ori fără a fi remarcată.

Parodontoza neadiagnosticata la timp influențează starea generală de sanatate ridicând riscul apariției infarctului miocardic, atacului cerebral și chiar pierderea sarcinii. De aceea, este foarte importantă testarea profesională preventivă. Dr. Christina Petzak

Conform statisticilor, la nivel global, 70% dintre adulți suferă de parodontoză, în timp ce studiile locale relevă că în România, nu mai puțin de 90% dintre adulți sunt afectați de această boală.

Ceea ce nu știm este că parodontoza este prezentă cu mult timp înaintea apariției acestor simptome influențând încă din fazele incipiente starea noastră de sănătate generală.

Este bine-știut faptul că riscul de apariție al infarctului miocardic este de 2-3 ori mai ridicat la pacienții ce suferă de parodontoză, riscul de pierdere al sarcinii este mult mai crescut, iar numărul nașterilor premature este mărit la femeile însărcinate la care boala parodontală este activă. De asemeni, diabetul este mai greu de stăpânit la pacienții bolnavi de parodontoză.

De aceea, pentru a veni în ajutorul pacienților, stomatologia modernă pune pe primul loc prevenirea acestei boli și diagnosticarea ei în stadiu incipient, până să se declanșeze simptomele specifice bolii parodontale. Totodată, aveți posibilitatea să vă testați singuri pe GermanDental.ro.

Pentru prevenirea acestei boli, clinica German Dental International utilizează teste specifice: testul GenoType IL-1; un test simplu, uşor de făcut şi care oferă informaţii sigure şi rapide despre riscul individual de apariţie al inflamaţiei parodontale punând la bază capacitatea de apărare şi reacţie a sistemului imunitar propriu.

Un alt test folositor în prevenţia parotontozei este testul aMMP-8(collagenase). Acest test pune în evidență prezența colagenozei care acționeaza ca marker pentru inflamația parodontală, deci arată dacă în țesuturile parodontale sunt stabile sau nu înaintea apariției simptomatologiei specifice.

Aceste teste pun la dispoziția medicului stomatolog și pacientului informații importante pentru evaluarea diagnosticului și a unui plan de tratament de parodontoză adecvat.

Astfel, se recomandă aceste teste tuturor pacienților ce urmează să fie tratați ortodontic sau cu implante, femeilor însărcinate, dar și acelora care doresc să pună baza unui program de profilaxie individual prin stabilirea ședințelor de igienizare individuala și recall.

Testele nu sunt dureroase, necesită doar câteva minute în efectuarea lor și, în ziua de azi, sunt indispensabile înainte de începerea oricărui tratament stomatologic.

Medicii specialiști în parodontologie ai clinicii German Dental International pot consilia pacienții si cu privire la tratamentul naturist al parodontozei.

 

Tags: , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.