Tocană de pui
Author: DeeA
Ingrediente: aripi de pui, pulpe, tacâmuri, după dorință, 2 cepe mari, 5-6 roșii potrivite, 3 ardei capia, 6 ardei bulgărești, 5 cartofi potriviți, 1 pahar vin, 6 linguri ulei de măsline, 1 legătură pătrunjel, sare, piper
Mod de preparare:
Ceapa se curăță, se spală și se toacă în cuburi mari, după care se călește în uleiul de măsline. Se adaugă bucățile de pui spălate și se lasă să se rumenească.
Adaugăm ardeiul tocat cuburi și după 10 minute turnăm în cratiţă paharul cu vin.
Între timp se opărsc roșiile în apă fiartă, se curăță pielea și se taie deasupra unui castron. Adaugăm apoi roșiile şi sucul lăsat de ele în cratiță, împreună cu pătrunjelul tocat.
Vor fierbe toate timp de 20 de minute, după care adaugăm cartofii curățați, spălați și tăiați cuburi, lăsându-se la fiert.
Tocana este gata când carnea şi legumele sunt moi.