Vino să tăiem porcul împreună de Crăciun!

Craciun la PredealPe toţi cei care vor să respecte tradiţia de Crăciun, Complex Hotelier Eden îi invită să taie porcul împreună şi să se bucure de pomana porcului. Iar cum masa tradiţională de Crăciun este patrimoniu românesc, luaţi cu voi întreaga familie şi veniţi cu mic cu mare la Predeal să vă bucuraţi de tradiţiile de Sărbători!

Tăiatul porcului, o tradiţie la care românii nu renunţă

Nu sunt Sărbători mai frumoase pe acest pământ românesc ca cele ale Crăciunului. Una dintre acele tradiţii la care românii nu au renunţat cu nici un chip este tăiatul porcului.

În Ajun, pe 24 Decembrie 2012, în curtea Complexului Hotelier Eden, toţi invitaţii vor participa la acest obicei specific românesc. Iar ca să nu simtă frigul de afară, gazdele vor pregăti ţuică pentru bărbaţi, vin fiert pentru femei şi covrigi pentru cei mici.

Pomana porcului, obicei din străbuni

După terminarea tăierii, sortării, preparării specialităţilor din carnea de porc, gazdele vor invita participanţii la masă. Obicei din străbuni, Pomana porcului este denumirea pe care o poartă masa de mulţumire pentru ajutorul primit la tăierea porcului şi este oferită dupa terminarea treburilor de către gazdă.

Toţi oaspeţii Complexului Hotelier Eden se vor bucura de felul de mâncare tradiţional numit „Pomana porcului“. Totul va fi stropit din plin cu ţuică tradiţională şi vin de casă!! În mod tradiţional, masa se va aşeza afară, după spălarea şi curăţarea tuturor urmelor sacrificiului sau ale procesului de preparare a cârnaţilor, caltaboşilor, tobei etc.

În timp ce oaspeţii petrec, maestrul bucătar împreună cu ajutoarele sale se vor grăbi să termine până-n noapte cârnaţii, caltaboşii, toba şi alte preparate care vor face deliciul mesei sărbătoririi Naşterii Domnului!

Masa tradiţională de Crăciun, patrimoniu românesc

În această zi sfântă a naşterii Mântuitorului, nu lipsesc de pe masa românului preparate din carne de porc. Bucătăria românească, moştenire mândră, face parte din ceea ce Nicolae Iorga numea pentru poporul românesc „un patrimoniu de datine, de istorie trăită care face originalitatea lui” deci dreptul lui la viaţă şi îndreptarul lui de neclintit.

Dacă te vei hotărî să profiţi de oferta Crăciun la munte şi să petreci Craciunul la Complexul Hotelier Eden din Predeal te vei bucura de un meniu festiv de Crăciun, tradiţional românesc: tobă, lebăr, caltaboş, cârnaţi, şorici, jumări, slăninuţă, burduf, piftie, sărmăluţe speciale cu afumătură, murături din cămara gospodarului, cozonac pregătit special, umplut cu nucă şi mac şi prăjituri de casă.

Tradiţii transmise din generaţie în generaţie

Tăierea porcului este un obicei specific numai ţării noastre şi este tradiţie transmisă din generaţie în generaţie, ce îşi are originea la vechile comunităţi arhaice. Dacă locuiţi la oraş iar copiii voştri nu cunosc multe datini existente în ţara noastră referitoare la tăierea porcului, luaţi-i cu voi la Complex Hotelier Eden, mai ales că toţi copiii până la 8 ani beneficiază de loc gratuit, iar cei între 8 şi 14 ani beneficiază de reducere!

Şi asta nu e tot: cei mici se vor bucura de petrecerea cu crăciunite, reni şi Crăiasa Zăpezilor, în timp ce Moş Crăciun va aduce cadouri pentru toţi copiii cuminţi.

Dacă nu ai cumpărat încă porcul sau nu ai timp să îl pregăteşti, rezervă un loc la Complex Hotelier Eden din Predeal şi bucură-te de tradiţii!

Anul acesta lasă grijile deoparte, alege cele mai bune oferte de Craciun şi oferte Revelion la Predeal şi petrece Sărbătorile de iarnă în stil românesc! Intră acum pe www.edenhotel.ro şi vezi oferta Crăciun 2012 Predeal şi Revelion 2013 Predeal!!

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.