Penne all’Arrabbiata

penne sauce recipeAuthor: A.D.

Ingrediente: 250 g paste, 1 ardei iute roşu, 3 căţei de usturoi, 600 g roşii (se pot folosi şi roşii de la cutie sau, în lipsa lor, bulion 3-4 linguri), 1 linguriţă zahăr, 1 ceapă, 2 linguri frunze de busuioc proaspete, 1 linguriţă oregano uscat, sare, piper

Mod de preparare:

Se fierb pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Ceapa şi usturoiul se curăţă, se scot seminţele ardeiului iute şi se toacă mărunt. Ceapa se toacă solzi şi usturoiul rondele fine. Roşiile se decojesc şi se toacă în cubuleţe.

Se încinge uleiul în wok, adăugăm ceapa şi o lăsăm să se rumenească împreună cu usturoiul. Se adaugă ardeiul iute tocat şi se sotează 1 minut, după care se toarnă roşiile, zahărul, sarea şi piper, după gust.

Sosul se fierbe 10 minute, după care se adaugă busuioc şi oregano, lăsându-se până dă în clocot. La sfârşit se adaugă pastele în sos şi se amestecă bine.

 

Tags: , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.