Pictorii vedetelor, Bogdan Mihai Radu şi Liviu Mihai, au lansat şcoala de pictură “B&L ART”
Pe 26 mai, cunoscuţii artişti plastici, Bogdan Mihai Radu şi Liviu Mihai, au găzduit un eveniment dedicat maturităţii carierei lor în domeniu, ce reflectă pasiunea şi dragostea necondiţionată pentru artă. Cu această ocazie, cei doi pictori au lansat şcoala de pictură “B&L ART”, care le poartă numele.
Bogdan Mihai Radu şi Liviu Mihai le-au oferit invitaţilor un adevărat răsfăţ pentru simţuri, într-un cerc prietenos şi natural, Terasa Tête-à-Tête din Herăstrău, de la care nu au lipsit atmosfera relaxantă de sărbătoare, sfaturile profesioniste şi punerea în valoare a creativităţii, dar şi demonstraţiile live de pictură alături de personalităţi ale vieţii publice şi vedete. Au beneficiat de o primă lecţie de pictură Anca Rusu, Mihaela Drafta, Florentina Opriş, care au dovedit că sunt foarte încântate de această experienţă inedită, pe care cu siguranţă o vor repeta.
“Acest proiect înseamnă pentru noi o muncă nu foarte uşoară, dar plăcută, şi cu satisfacţia de a aduce în faţa iubitorilor de frumos o alternativă la activităţile de zi cu zi şi la educaţia tradiţională, prin dezvoltarea gândirii creative, a capacităţii de învăţare şi a abilităţilor sociale. Am descoperit prin intermediul celor care ne calcă pragul atelierului din strada Hristo Botev, dar şi prin zecile de expoziţii pe care le avem la activ, că educaţia artistică este esenţială pentru fixarea unor standarde înalte şi perseverenţă în atingerea ţelului propus, deoarece include abilităţile naturale ale fiintei umane”, a declarat Liviu Mihai, unul dintre iniţiatorii “B&L Art”.
De cealaltă parte, Bogdan Mihai Radu afirmă că “este vorba despre un proiect ce îşi propune să pună în valoare, prin intermediul picturii, creativitatea şi imaginaţia participanţilor. Ne adresăm copiilor de toate vârstele, iubitorilor de artă şi tuturor celor care îşi doresc să evadeze pentru câteva ore din cotidian şi să-şi transpună ideile în culori, în faţa unui şevalet. Este o onoare pentru noi să putem dezvolta prin intermediul simbolurilor şi gândirii de tip creativ abilităţi excelente precum memoria, puterea crescută de înţelegere şi asimilare sau comunicarea”.
Cui se adresează acest curs?
Şcoala de pictură “B&L Art”, un nou concept creativ de pedagogie vizuală şi dezvoltare armonioasă a personalităţii, vine în întâmpinarea părinţilor care doresc să completeze educaţia artistică a copilului sau a adulţilor care vor să-şi exprime hobby-urile sau talentele proprii prin dobândirea limbajului plastic. B&L Art se adresează acelora care înţeleg rolul şi valoarea artei ca investiţie în viitor şi doresc să acţioneze în vederea îmbunătăţirii relaţiilor cu ei înşişi şi cu cei din jur.
De ce ţi-ar trebui un asemenea curs?
Dacă eşti în căutarea unei activităţi recreative, care să te deconecteze de la stresul cotidian, poţi urma cursuri de pictură. În cadrul acestora vei învăţa lucruri interesante despre tehnicile de desen şi pictură, precum şi despre istoria artei. Vei învăţa de asemenea să-ţi personalizezi obiectele preferate şi să te bucuri de roadele muncii tale.
“Fiecare ocazie e unică” ar trebui să fie moto-ul de referinţă când suntem pe cale de a porni în aventura inspiraţiei şi a culorilor pentru a da un refresh stilului de viaţă. De aceea, “B&L Art”, profitând de experienţa artiştilor plastici Bogdan Mihai Radu şi Liviu Mihai, de peste 10 ani în pictură, grafică şi desen, vă propune să nu rataţi înscrierea la cel mai interactiv, creativ şi pragmatic curs de creaţie, desen şi pictură.
Atelierele şi workshopurile urmăresc să dezvolte creativitatea, îndemânarea, imaginaţia, puterea de concentrare, iar pentru cei mici şi posibilitatea de a se obişnui cu ceea ce numim generic colectivitate.
Structura cursurilor
Începând cu iunie 2012 vă puteţi înscrie la cursurile “ B&L ART” din Bucureşti, optând pentru module tematice de pictură şi desen sau worksopuri, pachetele oferite fiind în numar de trei: “Bazele desenului”, “Secretele culorii şi pictura”, “Arta digitală”.
Cursurile pentru copii sau adulţi urmăresc un program structurat de studiu şi ţin pe toată durata verii, în funcţie de opţiunile doritorilor. Fiecare sesiune durează de la o lună până la 3 sau 4, cu posibilitate de prelungire, având lunar 16 şedinţe a câte patru ore pe săptămână.
Atelierele se adresează persoanelor care doresc să-şi petreaca timpul liber într-un mod creativ dar şi recreativ, iar grupele sunt alcătuite în funcţie de vârstă, ţinându-se cont şi de aptitudini.
Worksopurile sunt şedinte individuale, care se ţin în weekend-uri sau în perioada vacanţelor şi urmăresc o anumită temă, tehnică.
Programul şi tematica cursurilor
Cursul susţinut de pictorii Bogdan Mihai Radu şi Liviu Mihai oferă noţiunile şi tehnicile de bază în domeniul desenului, respectiv picturii şi se desfăşoară în două şedinţe pe săptămână (o şedinţă de pictură şi o şedinţă de desen), a câte două ore fiecare, după următorul program:
Luni de la 14.00-16.00 şi sâmbătă sau duminică între 13.00-15.00 (cursurile de picturî)
Luni de la 9.00-11.00 şi sâmbătă sau duminică între 11.00 -13.00 (cursurile de desen)
În cursul săptămânii cursurile se desfăşoară la atelierul din str. Hristo Botev (P-ta Rosetti), iar în week-end la Terasa Tête-à-Tête din Parcul Herastrau (lângă Grădina Japoneză).
Materialele cu care se lucrează în cadrul atelierelor pot fi aduse de acasă, ceea ce înseamnă că abonamentul va fi de 150 euro/lună sau incluse în preţul acestuia, 200 de euro/lună.
Lucrările reprezentative ale elevilor vor avea parte la finalul cursurilor de o expoziţie şi fiecare participant la curs va primi o diplomă de recunoaştere a implicării.
Pentru mai multe detalii, înscrieri, sau pentru a cunoaşte echipa dedicată “B&L Art”, puteti accesa www.invatasapictezi.ro!
###
Despre Bogdan Mihai Radu şi Liviu Mihai
Cu o experienţă bogată şi zeci de expoziţii şi vernisaje în portofoliu, Bogdan Mihai Radu (http://bogdanmihairadu.com/) şi Liviu Mihai (http://livakeconceptart.blogspot.com/), sunt doi artişti plastici ai tinerei generaţii, care se adresează amatorilor şi iubitorilor de artă. Munca lor este apreciată şi lăudată de criticii în domeniu, iar printre pasiunile lor se numără portretul uman, peisajele naturale şi pastelurile. Lucrările lui Bogdan se află în colecţii private din ţară şi din străinătate (Gemania, Olanda, SUA, Franţa, Polonia etc.), precum şi în colecţiile personale ale lui Silviu Purcarete, Constantin Chiriac, Oana Pellea, Barbara Stamm, Bebe Cotimanis sau Laurent Tourette.