Salată cu carne de viţel

salad recipeAuthor: A.D.

Ingrediente: 400 g vrăbioară sau muşchi de viţel (se poate face şi cu antricot de vacă, dar este mai tare), 1/2 salată verde (sau mix de salată), 3-4 roșii, 2 ardei graşi, o jumătate de castravete de seră, sare și piper

Pentru dressing: 2 linguri de muștar (de preferat, muștar de Dijon), 6 linguri iaurt 0% grăsime, 1 lingură ulei de măsline, 3 lingurițe zeamă de lămâie, sare și piper

Mod de preparare:

Bucata carne se taie în felii mai groase de un deget, se crestează din loc în loc, pe toată lăţimea, şi se pune la fript pe grătarul încins. Nu sărați și nu piperați carnea decât după ce s-a făcut.

Se lasă pe grătar câte 5 minute pe fiecare parte pentru coacere medie (mijlocul va fi roz). Dacă doriți o cane făcută, se ţine pe fiecare parte circa 8-9 minute.

Între timp, spălați salata, roșiile, castravetele și ardeiul gras. Se taie roșiile felii, castravetele rondele și ardeiul fideluţă şi se aşază într-un bol sau se împart în mai multe boluri, după dorinţă.

Într-un caston amestecați muștarul cu iaurtul, adăugaţi uleiul şi amestecaţi bine, apoi încorporaţi zeama de lămâie şi potriviți de sare și piper.

Carnea luată de pe grătar se taie fâşii subţiri cât este caldă, se adaugă peste salată. La servire, fiecare îşi adaugă cantitatea de dressing dorită.

Salata se poate servi imediat, cât carnea este caldă, sau rece, după cum preferaţi.

 

Tags: , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.