Tendinţe bijuterii vară 2012

chichlimbarStând de vorbă cu designerii Sabion, analizându-le creaţiile şi îndreptându-ne privirea către covoarele roşii ori lansările altor mari case de bijuterii, am reuşit să creionăm câteva dintre tendinţele acestei veri în materie de bijuterii.

Aurul, pentru că vorbim aici de bijuterii adevărate, rămâne metalul preferat de către designeri în exprimarea creativă.

Şi pentru că marile viziuni artistice se exprimă în bijuterie prin îndemânarea unor meşteşugari talentaţi, însăşi acest meşteşug devine elementul principal al creaţiilor pentru această perioadă.

Perle
Perlele, în culori pale, de diverse forme şi mărimi, se înscriu în tendinţele acestui sezon. Fie că le alegeţi în forme neregulate, în combinaţii cu aur ori în şiraguri lungi, simple, veţi fi cu siguranţă în linia recomandată pentru bijuteriile anului 2012.

Pandante supradimensionate
Pandantele supradimensionate sunt uşor de asortat şi pot completa cu uşurinţă rochiile cu decolteu şi nu numai. Sunt, în general, pandante de dimensiuni mari, cu pietre în tăietură fantezie, purtate pe lanţuri lungi, care coboară mai jos de piept şi sunt elementul central al oricărei ţinute.

Auriu
Culoarea bogată şi plină de strălucire a aurului galben a fost prezentă din plin în colecţia de primăvară a lui Roberto Cavalli. Prelucrate în forme fine, delicate, care să nu incomodeze la purtare, bijuteriile din aur de culoare cât mai apropiată de cea nativă sunt elemente de mare impact vizual. De asemenea, asociate aurului galben, pietrele din acelaşi spectru coloristic, cum ar fi beriliul, variaţii de quartz, citrinul sau chihlimbarul, sunt o combinaţie reuşită a sezonului.

Chihlimbarul, o formă de răşină de conifere fosilizată de-a lungul a câteva sute de mii de ani, este una dintre preferatele anului 2012.

Oprindu-ne puţin la bijuteriile din aur galben, am să aduc în discuţie cerceii extraordinari pe care Meryl Streep i-a purtat la ediţia din acest an a Premiilor Academiei Americane de Film. Vorbim tot aici şi despre cerceii candelabru şi brăţări fine, din metal filigrane fine, cu aur vintage.

Chihlimbarul

Când vine vorba de chihlimbar, vreau să remarc faptul că s-a bucurat de un succes mare şi pe covorul roşu din România. Simona Stoicescu a ales să poarte la Premiile Gopo 2012 un superb inel, o brăţară şi un pandant cu chihlimbar realizate de Casa de Bijuterii Sabion.

Această materie organică naturală este elementul central al unei colecţii care se intitulează “Amber Secrets”, creata de către Camelia Bologa, designer Sabion. Deşi nelansată încă oficial, piese din aceasta, cum sunt şi bijuteriile purtate de Simona Stoicescu, au reuşit să vadă în avanpremieră lumina reflectoarelor.

Despre această colecţie Camelia spune: “Sunt mici opere de artă desăvârşite de natură, vechi de milioane de ani. Nu pot exista două chihlimbare identice, fiecare are povestea, secretul ei, prins în aceste răşini preistorice. A fost o plăcere să lucrez cu aceste geme şi sper că am reuşit să le integrez în bijuterii astfel încât să le pun în valoare farmecul unic.”

Turcoaz
Turcoazul este o piatră naturală destul de rară şi este una dintre recomandările acestui sezon. În diferite forme şi dimensiuni, bijuteriile realizează un adevărat spectacol unic prin culoarea unică a acestei pietre, indiferent că este montată în aur alb sau galben.

Piatra lunii
Este una dinte pietrele care a lipsit din colecţiile de bijuterii ale ultimilor ani, dar care revine, în diverse nuanţe. Albul milky este o culoare uşoară, de vară.

Broşele pentru rochii
Broşele pentru rochii au fost unele dintre cele mai originale accesorii pe care le-am întâlnit în creaţiile bijutierilor. Originalitatea piesei, felul în care aceasta “comunică” cu rochia şi poziţionarea ei, sunt toate elemente care, exploatate cu grijă, pot atrage priviri de apreciere, focalizate pe talie, pe piept, acolo unde ai curajul să aplici o astfel de broşă.

Crucifixe
În fine, să menţionăm aici şi accesoriul care este o constantă în mainstreamul fashion de câţiva zeci de ani. În diferite forme, dimensiuni, interpretări stilistice şi cromatice, crucifixele reprezintă o alternativă atât ca bijuterie de zi cu zi, cât şi pentru o ţinută de eveniment.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.