Ouă vopsite ecosez

Eggs on EasterAuthor: A.D.

Ca la fiecare Paşte, ne pregătim cu ouă fierte tari, vopsite cu grijă, ca să fie cât mai arătoase pe masa noastră, în coşuleţe cu iarbă. Oricine îşi doreşte ca masa de Paşte să arate senzaţional şi coşul cu ouă este o piesă centrală a acesteia.

Putem realiza un aranjament inedit vopsind ouă cu model scoţian. Spălăm ouale, le fierbem bine, ca să fie tari. Le lăsăm să se răcească şi aplicăm pe ele benzi adezive înguste, sub formă de dungi şi apoi le introducem în vopsea (folosim vopseaua din comerţ). Sub benzile adezive va rămâne coaja albă.

Dacă doriţi să vopsiţi oul în mai multe culori, după uscarea primului strat, se lipeşte bandă adezivă peste părţile colorate deja şi se introduce din nou oul în baia de vopsea.

Se pot realiza şi decoraţiuni cu frunze, care dau oului un aspect elegant. Pentru realizarea unui astfel de model se şterge bine oul cu oţet, ca să se îndepărteze grăsimea conţinută de coajă. După această operaţiune, se pune pe coajă o frunză cu formă frumoasă (se pot folosi mai multe frunze, dar aveţi grijă să nu le lipiţi unele de altele) şi se înveleşte oul într-un ciorap de nylon, care se întinde bine şi se leagă.

Oul se introduce apoi în baia de vopsea şi după uscare se îndepărtează ciorapul şi frunza, rămânând pe coaja oului modelul discret desenat de aceasta.

 

Tags: , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.