Maitreyi la Grand Cinema Digiplex

Maitreyi Mircea EliadeEste pentru prima dată când romanul lui Mircea Eliade, “Maitreyi” şi cartea scrisă ca un contra argument de către Maitreyi Devi, “Dragostea nu moare” se întâlnesc pe scena teatrului românesc şi transpun nu numai o poveste de dragoste imposibilă, ci şi două lumi diferite, exprimate subiectiv prin două puncte de vedere.

Romanul scris de Mircea Eliade este o semiautobiografie, cu acţiunea plasată în Calcutta, India anilor `30. Adevărata poveste începe atunci când el, sub pseudonimul Allan, şi Maitreyi, fiica lui Narendra Sen, în a cărui casă locuieşte, se îndrăgostesc şi se logodesc pe ascuns. Diferenţele culturale îşi spun cuvântul, iar toţi vor încerca să îi despartă, începând cu tatăl fetei.

Revoltată de publicarea romanului fără acceptul ei, Maitreyi Devi a scris cartea intitulată sugestiv “Dragostea nu moare”, ca un răspuns – replică, oferit după mai bine de 40 ani.

Grand Cinema Digiplex o aduce cu această ocazie în prim plan pe actriţa Maia Morgenstein, în rolul lui Maitreyi la vârsta de 60 de ani. Alături de ea vor mai urca pe scenă:

Aylin Cadir – Maitreyi la 16 ani

Vlad Zamfirescu – Mircea Eliade

Doru Ana – Narendra Sen, tatal lui Maitreyi

Anca Sigartău – Srimati Devi, mama lui Maitreyi

Jasmine Iliescu – Chabu, sora lui Maitreyi

Carla Maria Teaha – Lilu / prostituata

Marius Chivu – Mantu

Radu Micu – Harold

Teodora Garofil/ Mădălina Dorobanţu – servitoarea

Spectacolul este o producţie a Companiei de Teatru D`AYA, dramatizarea şi regia aparţinându-i regizoarei Chris Simion.

“Pentru mine spectacolul MAITREYI reprezintă o experienţă personală, mai mult decât o experienţă scenică sau una literară. Prima întâlnire cu această poveste a fost în perioada adolescenţei, când era inclusă ca lectură obligatiorie în programa de bac. A doua întâlnire a coincis cu deplasarea mea în India. Am recitit cartea ţi abia atunci am înţeles că este mai mult decât o frumoasă poveste de dragoste ce a marcat generaţii întregi. Am propus un spectacol autentic, de la decor, costume, muzică, ritualuri, un spectacol în care sufletul să poată să fie atins de fragilitatea şi cultura unei lumi total diferite de lumea noastră. Şi cred că am reuşit asta datorită unei distribuţii formidabile care a crezut în proiect şi a reuşit să scoată la lumină tot ceea ce India lui Eliade şi lui Maitreyi conţine.” – Chris Simion, regizorul spectacolului.

Coregrafia momentelor kathak este semnată de Carmen Pesantez, iar scenografia de Adina Mastalier.

Grand Cinema Digiplex anunta un nou spectacol, piesa de teatru Maitreyi care se va juca pe 27 martie, de la ora 19:00.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.