Periajul obrazului
Periajul obrazului constituie o modalitate eficientă de activare a circulaţiei sanguine şi de stimulare a funcţiilor glandelor sebacee, contribuind în acelaşi timp la îndepărtarea celulelor moarte rămase pe suprafaţa pielii şi extrem de folositor pentru excesul de grăsime.
Periajul trebuie efectuat săptămânal pentru tenul uscat şi la 3 zile în cazul tenului gras, folosindu-se pentru realizarea lui o perie specială, asemănătoare cu cea pentru păr, dar din fire de păr şi mult mai mică.
Dacă tenul are pori dilataţi, este bine să se treacă peste piele cu un cub de gheaţă pe care l-am învelit mai întâi în tifon înmuiat în zeamă de lămâie.
Pentru tenul uscat, pielea se va curăţa mai întâi cu o emulsie, după care obrazul se va masa cu peria înmuiată în apă de roze. După uscarea tenului, se va aplica o cremă grasă, hidratantă.
În cazul tenului gras, se va folosi o cremă uşoară, de zi, care se va întinde în strat mai gros pe toată faţa. Peria se înmoaie în apă caldă şi se masează pielea bine, mai ales porţiunile în care există puncte negre. Crema se îndepărtează cu apă călduţă şi se aplică o compresă cu apă rece.
Mişcările efectuate cu peria trebuie realizate de jos în sus sau din mijlocul feţei spre părţile laterale.
În cazul în care există coşuri, eczeme sau iritaţii ale pielii, periajul este contraindicat.