Să preţuim sănătatea!

romanian helthStarea de sănătate a românilor s-a deteriorat constant în ultimii ani, contextul dificil (economic, social, de mediu), precum şi informarea necorespunzătoare în ceea ce priveşte sănătatea contribuind la acest fenomen. În 2009, în România erau înregistraţi aproximativ 3,5 milioane de bolnavi cronici, număr care ne poziţiona în fruntea clasamentelor europene. Se estimează că în ultimii doi ani, numărul acestora s-a dublat.

Pentru a preveni îmbolnăvirile şi pentru a asigura un bun management al bolilor cronice, medicii de familie lansează, prin intermediul Societăţii Naţionale de Medicina Familiei şi a portalului FormareMedicala.ro, campania „Să preţuim sănătatea!”. Lansată sub sloganul „Este mai costisitor să te îmbolnăveşti decât să adopţi un stil de viaţă sănătos”, campania medicilor de familie îşi propune să informeze atât medicii, cât şi pacienţii, promovând un stil de viaţă sănătos.

„Informarea deficitară, obiceiurile nesănătoase, lipsa banilor, acestea sunt unele dintre principalele cauze pentru starea precară a sănătăţii populaţiei,” a explicat Dr. Rodica Tanasescu, Preşedinte al Societăţii Naţionale de Medicina Familiei. „Medicii de familie îşi propun să combată cauzele ce determină numărul mare de probleme de sănătate atât prin informarea publicului larg şi întâlniri frecvente cu organizaţiile pacienţilor, cât şi prin educație medicală continuă, astfel încât să fie mereu pregătiţi pentru toate situaţiile cu care se confruntă.”

În cadrul campaniei, FormareMedicala.ro, portalul dedicat educaţiei medicale continue a medicilor de familie va publica noi cursuri gratuite online care să susţină obiectivele campaniei. Pe lângă cursurile deja existente, vor fi publicate noi module de specializare in astm, hipertensiune arterială, herpesvirusuri şi vaccinare. Toate cursurile pentru medicii de familie publicate pe FormareMedicala.ro sunt creditate cu puncte EMC.

De asemenea, secţiunea Educaţia Pacientului a portalului care, dincolo de informarea medicilor de familie, le facilitează acestora efortul de comunicare cu pacienţii şi de informare a acestora, va fi constant actualizată, incluzând articole de actualitate scrise atât de medici de familie, cât şi de experţi din alte arii de specializare.

Despre FormareMedicala.ro:

FormareMedicala.ro este singurul portal din România dedicat în exclusivitate medicilor de familie, realizat sub egida Societății Naţionale de Medicina Familiei, care ofera cursuri interactive gratuite, principalele obiective ale portalului fiind susţinerea educaţiei medicale continue şi creşterea impactului medicului de familie în sistemul medical, spre beneficiul pacienţilor. Mai multe detalii pe: http://www.formaremedicala.ro

 

Tags: , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.