Mâncare de vinete
Ingrediente: 3 vinete potrivite, ulei de măsline, 1 căpăţână mică de usturoi românesc, 2 linguri bulion
Mod de preparare:
Vinetele se spală şi se curăţă parţial de coajă. Se taie rondele şi se sărează. Se lasă cu sare circa 30 de minute, după care se storc, pentru înlăturarea sucului.
Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se prăjesc pe rând rondelele de vinete, pe o parte şi pe alta, până s-au rumenit. Se scurg pe şervete de hârtie.
Într-o cratiţă se pune puţin ulei de măsline şi se căleşte usturoiul curăţat şi tocat mărunt. Se adaugă bulionul desfăcut cu 6 linguri de apă şi se lasă să dea 2-3 clocote, până se mai îngroaşă. Se adaugă rondelele de vinete şi se lasă 5-10 minute să se pătrundă. Nu se mai adaugă sare pentru că vinetele sunt deja sărate.
Se serveşte cu pâine integrală.