Cartofi Wedges
Ingrediente: 7-8 cartofi potriviţi, 4-5 linguri ulei de măsline, 10 căţei de usturoi, sare de mare, piper, 1 linguriţă busioc uscat
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în felii groase, care se fierb 10-15 minute.
Într-un castron, se amestecă uleiul cu sarea, până ce aceasta se topeşte. Usturoiul se curăţă şi se pisează, apoi se încorporează în ulei. Se adaugă busuiocul şi apoi cartofii care se amestecă bine şi se lasă în uleiul aromat circa 20 de minute.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se aşază cartofii, cât mai răsfiraţi.
Cuptorul se încinge la 180 de grade şi se introduce tava, care rămâne la aceeaşi temperatură până când cartofii sunt frumos rumeniţi.
Se poate servi cu salata de andive şi dressing de muştar.