Băile de sănătate

herbal bathAuthor: A.D.

Baia de tărâţe

Facem un săculeţ din tifon pe care-l umplem cu tărâţe. Pentru o baie avem nevoie de 500 gr. de tărâţe. Săculeţul se leagă de bateria băii, în aşa fel încât apa să curgă peste el în cadă. Umplem jumătate de cadă cu apă potrivit de caldă, nu fierbinte. Această baie are efect calmant şi emolient pentru pielea sensibilă.

Baia cu sare

Dizolvăm 250-300 g sare de mare în 3 litri de apă. Turnăm acest amestec peste apa din cadă, care trebuie să aibă aproximativ 37 de grade. Este o baie extrem de reconfortantă, indicată în reumatism şi în special pentru picioarele obosite.

Baia cu frunze de nuc

Se fierb 450 g frunze de nuc în 3 litri de apă, timp de 15-20 minute. Se scot frunzele de nuc şi cu lichidul obţinut se face o baie caldă la picioare, după care ne clătim cu apă la temperatura camerei. Este foarte indicată în cazul picioarelor umflate.

Baia cu muştar

Pentru această baie folosim 100-300 g făină de muştar. Această baie activează circulaţia periferică (mâini, picioare).

Baia cu plante

Preparăm o infuzie concentrată din mai multe plante a căror cantitate să nu depăşească 300 g. Putem folosi frunze de nuc, pelin, coajă de salcie, levănţică, mentă, salvie, tei, muşeţel. Se strecoară infuzia şi se toarnă în apa din cadă, fiind extrem de benefică pentru calmare şi durerile reumatice.

 

Tags: , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.