Dieta grupei A2

Persoanele cu grupa sanguina A2 au nevoie de o dieta vegetariana pentru a-si mentine silueta si a ramane activ. Au un sistem imunitar tolerant, predispozitie pentru diabet si boli cardiace, un tract digestiv sensibil.

Cresterea in greutate a persoanelor cu grupa A este datorata mai multor alimente: carnea, grasimile animale, produsele lactate, si produsele fainoase consumate in cantitati mari.

Scaderea in greutate poate fi realizata mentinand o dieta pe baza de soia, legume si fructe care contin o cantitate mare de vitamina C, uleiurile vegetale.

Astfel, se vor consuma morcovi, spanac, patrunjel, praz, dovleac, gulii, ridichi – nu mai mult de 150 de grame pe zi (usturoi, ceapa si hrean ocazional).

Produsele pe baza de soia sunt extraordinare pentru aceasta grupa sanguina si trebuie consumate cat se poate de des, ca si fasolea alba marunta, mazarea si uleiul de masline.

Se poate bea dimineata un suc de lamaie cu apa, iar pe parcursul zilei sunt recomandate freshurile de morcov, caise, grapefruit, ananas, cirese negre, afine.

In ce priveste carnea, este recomandat pestele cu carne alba, crap, cod, pastrav, macrou, somon (cel mult 250 g pe zi), preparate fierte sau la gratar, cu garnitura de legume pregatite in acelasi mod.

Fructe recomandate: caise, mure, afine, cirese, smochine, grapefruit, lamai, ananas, prune, kiwi, pepene galben, fara a depasi 300-400 grame/zi.

Mirodeniile pe baza de soia (sos de soia), ghimber, cimbru, patrunjel, marar, oregano, busuioc, mustar, se pot consuma ocazional.

Se pot consuma lactate fermentate (iaurt (0%, 0,1%, sana). branza de vaci slaba, urda. Ca alternative mult mai benefice se poate consuma branza de soia si lapte de soia.

Se mai pot consuma: fulgi de ovaz, secara, orez, faina de orez, faina de soia, malai.

Arahidele, semintele de dovleac (neprajite), nucile si migdale numai in cantitati mici, ocazional.

Dintre bauturi sunt recomandate cafeaua, ceaiul verde si combinatiile acestuia din magazinele de specialitate, musetel, macese, ghimber, ginseng, echinacee, paducel, valeriana. Ceaiurile se beau neindulcite sau folosind un idulcitor artificial.

Vinul rosu sec poate avea actiune terapeutica, daca este baut la recomandarea medicului.

Printre alimente care trebuie evitate se numara in principal carnea de vita, vitel, porc, oaie, vinat, organele.

Consumati cat mai putin posibil caviar, ansoa, scoici, raci, creveti, hering, biban, scrumbie, calcan, conserve afumate sau marinate.

Scoateti din alimentatie untul, inghetata, branzeturile grase, svaiterul, branza camembert, parmezanul, lapte dulce gras.

Nu folositi ulei de porumb, ulei de arahide, grasimi animale, grasimi preparate termic (prajite).

Legumele deloc benefice sunt: rosiile, vinetele, varza, maslinele, cartofii, ardeii, fasolea mare, fasolea bruna.

Nu consumati faina alba, grau decorticat, faina de cartofi, cereale combinate.

Fructele de care trebuie sa va feriti sunt bananele, nucile de cocos, mango, portocale, mandarine.

Nu beti suc de rosii, de portocale,de papaya si nu folositi piper, otet, boia, gelatina, capere, maioneza, ketchup.

Sunt interzise: berea, cola, ceaiul negru, sifonul, bauturile alcoolice distilate, impreuna cu ceaiul de matasea porumbului, ardei rosu, rubarba.

 

Tags: , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.