Pandispan cu prune

Ingrediente: 8 oua, 1 pahar cu zahar, 150 grame faina, coaja de lamaie si zeama acesteia, 400 g prune

Mod de preparare:

Se separa galbenusurile de albusuri in vase separate. Se bat galbenusurile cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie pana cand se topeste zaharul. Se introduce zeama de lamaie si jumatate din cantitatea de faina, amestecandu-se continuu.

Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza in compozitie, alternand cu restul de faina.

Prunele se spala, se indeparteaza samburii, apoi se separa in doua jumatati.

Compozitia se poate pune intr-o tava intinsa sau in doua forme de chec, unse in prealabil cu ulei si tapetate cu hartie speciala pentru copt.

Se dau la cuptor pana cand compozitia prinde o crusta, dupa care se adauga prunele si se lasa la cuptor pana se rumeneste putin.

Pandispanul se scoate din tavi dupa ce a fost lasat sa se racoreasca si se pudreaza cu zahar pudra.

 

Tags: , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.