Norocul – calea spre succes!

Author: Laura Hritcu

Ce este norocul? Este un atribut, o sansa sau un avantaj? Il avem din nastere sau nu, il castigam in timp sau il pierdem fara sa constientizam?

Unii oameni au parte numai de succes in tot ceea ce intreprind: merg pe strada si sunt opriti de un simplu trecator, care le propune o colaborare de lunga durata, dau peste partenerul ideal in cel mai neobisnuit loc posibil si in cel mai neasteptat moment, castiga la tot felul de concursuri premiul cel mare etc., in schimb altii au parte numai de esecuri: au un loc de munca obositor si prost platit, relatia lor de dragoste se destrama fara nici un motiv si oricat de multe ori participa la concursuri, nu castiga nimic. Oare ce anume reprezinta norocul? Sa fie doar pentru cei care merita sa-l aiba?

Psihologii sustin ca norocul nu pica din cer, ci depinde de noi cum ne cultivam atitudinea si cum gandim in orice moment al vietii.

S-a dovedit ca cei care aveau o atitudine pozitiva atat in momentele bune cat si in momentele mai putin frumoase ale vietii, aveau parte numai de castiguri materiale, fata de cei care cultivau o atitudine negativa ba chiar si atunci cand nu existau motive.

Ce este atitudinea?
Atitudinea este o stare a mintii sau o dispozitie interioara indreptata catre ceva din mediul nostru inconjurator, care ne influenteaza conduita. Atitudinea poate fi directionata spre ceva anume: spre tine insuti, spre un anumit lucru, situatie sau spre viata, in general.

Atitudinea pozitiva iti pastreaza moralul ridicat, iar increderea in fortele proprii face ca problemele care le ai sa fie mai usor de rezolvat. Asadar, sunt dovezi clare care arata ca norocul este pur si simplu o problema de atitudine, deci numai schimbandu-ne atitudinea vom putea astfel atrage de partea noastra norocul.

Cum putem face mai exact asta?
Putem sa atragem norocul in favoarea noastra fiind deschisi la oportunitatile care ni se ofera, gandindu-ne indiferent de ce ni se intampla ca lucrurile nu sunt tocmai rele, fiind recunoscatori pentru ceea ce am dobandit si daruind ceea ce ne prisoseste.

 

Tags: , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Privacy Preference Center