Bucharest International Marathon, editia 2011

Author: Asociatia Bucharest Running Club

Asociatia Bucharest Running Club (ABRC) a organizat in data de 11 mai la Hotel Hilton Athenee Palace, sala Marcu, conferinta de presa de lansare a Bucharest International Marathon (BIM/MIB), editia 2011, care va avea loc in data de 9 octombrie a.c.

In cadrul evenimentului au luat cuvantul Valeria Racila Van Groningen, presedinte Asociatia Bucharest Running Club, Doina Melinte, Ministru Secretar de Stat Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, Corina Vasile, director comunicare Raiffeisen Bank, Rodica Tenu, Nutritionist Unilever, Linda Griffin, director general Hilton Athenee Palace, Paolo Ottone, director sportiv MIB, membru AIMS. Conferinta a fost moderata de Oana Nastase, director Bucharest International Marathon.

Organizatorul – Asociatia Bucharest Running Club, prin presedinta Valeria Racila Van Groningen, a anuntat noutatile acestei editii:

– Maratonul International Bucuresti se va desfasura pe parcursul a doua zile, prin organizarea separata a curselor de copii, sambata, 8 octombrie, in Piata Constitutiei, pe categorii de varsta: prescolari, 6-8 ani, 8-10 ani, 10-12 ani; copiii peste 12 ani pot participa la cursa populara din cardul MIB

– MIB este inscris în calendarul maratoanelor internationale si este membru al Asociatiei Internationale a Maratoanelor Stradale, cu cele 3 probe competitive – maraton, semimaraton si stafets si 1 proba necompetitiva – cursa polulara de 4 km. Sportivii in fotolii rulante pot sa se inscrie la oricare din probele BCM

– In cadrul MIB se vor desfasura Campionatele Nationale de Maraton ale Federatiei Romane de Atletism

– Asociatia Bucharest Running Club a participat la doua maratoane internationale in 2011 si a incheiat parteneriate cu alti organizatori internationali: London Virgin Marathon, Limasol Marathon

– Pana azi, la data lansarii editiei a IV-a, s-au inscris deja 50 de sportivi din 5 tari: Romania, Spania, Franta, Israel, Anglia

– Deschiderea sezonului de crosuri se face in 29 mai, in Parcul Tineretului, cu un cros pentru toata familia, cu probe de 10 km si de 3 km pentru adulti cat si de 1 km pentru copii; Crosul Padurii este organizat cu ocazia Zilei Internationale a Mediului.

– ABRC va organiza in zilele premergatoare MIB vizite la Palatul Parlamentului si excursii de 1 sau 2 zile in Transilvania pentru turistii straini si pentru alti alergatori doritori, cu scopul de a sprijini noua tendinta socio-culturala: turismul sportiv.

Au fost anuntati ai parteneri principali ai acestei editii: Raiffeisen Bank – cea care da numele maratonului de 3 editii, Volkswagen – masina oficiala a MIB, Gillette – antiperspirantul oficial al MIB, margarina Becel, Glaxo Smith Kline, Hilton Athenee Palace – hotelul oficial al MIB, Izvorul Minunilor – apa oficiala a MIB, Isostar – energizantul oficial al MIB, World Class, alaturi de partenerii institutionali: Federatia Romana de Atletism, Primaria Municipiului Bucuresti, Ministerului Tineretului si Sportului, Comitetul Olimpic Roman.

Anul acesta, Asociatia Bucharest Running Club va continua colaborarea cu Viitor Plus – Asociatia pentru Dezvoltare Durabila si cea cu Hospice Casa Sperantei, pentru a sustine programele ecologice si umanitare derulate de acestea.

Sumele de bani provenite de la cursa populara si de la Pasta Party vor fi donate celor doua organizatii. De asemena, vom organiza in parteneriat, doua crosuri, ca antrenamente pentru Bucharest International Marathon: Crosul Padurii, in Bucuresti, in parcul Tineretului, duminica, 29 mai, cu deviza „Alearga pentru sanatate si pentru un copac” si Crosul – Hospice, in Brasov, in 9 iulie, cu deviza „Alearga pentru sanatatea Ta si a Lor”.

Rezultatele obtinute de ONG-urile partenere si de cauzele sprijinite de acestea prin parteneriatul cu ABRC si cu MIB vorbesc de la sine: 4000 de copaci in proiectul “Adopta un copac!” al Viitor Plus; 20 700 euro, suma stransa de membrii Ro Club Maraton, cei care au alergat “42 pentru o sansa” si care au cumparat pentru Spitalul Marie Curie un echipament denumit “Sistem Olimpic Cool – Cap” care ajuta la tratarea nou nascutilor care sufera de encefalopatie hypoxic ischemica; 169,869 lei (41 200 euro) suma stransa de Hospice Casa Sperantei pentru ingrijirea bolnavilor de cancer.

Partenerul Porsche a plantat impreuna cu alergatori ai MIB 22 000 de puieti, cate unul pentru fiecare masina vanduta si pentru fiecare alergator la maraton în 2010.

Cei peste 300 de voluntari care lucreaza in diferite etape, pe parcursul celor 9 luni de organizare ale MIB vor fi recrutati si recomandati de catre partenerii Hospice Casa Sperantei, Viitor Plus Asociatia pentru Dezvoltare Durabila, Ro Club Marathon, Contrapunct si Fun Science.

Promovarea activitatilor si evenimentelor va fi facuta cu sprijinul Europa FM, TVR, Itsy Bitsy, Flacara, Romania Libera, Ioana, Practic in bucatarie, Prevention, MBike iar revista Alerg va avea un numar dedicat MIB.

Conferinta de presa de astazi face parte din seria de evenimente care au ca scop promovarea Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon, eveniment sportiv si social la care populatia este invitata sa se inscrie pe www.bucuresti-maraton.ro iar in zilele de vineri 7 si sambata 8 octombrie pot veni in Piata Constitutiei, la Expozitia Maratonului, pentru a primi kit-ul de participare. In ziua de 9 octombrie, sportivii se vor alinia la start la ora 9,00 iar in acea zi nu vor mai fi facute inscrieri.

Despre Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon 2011

Prima editie a fost în 2008 si a avut 2000 de participanti. In 2009 au fost 4000, iar in 2010 au fost 5000 de participanti. Partenerii principali ai BIM si-au mentinut sprijinul si asocierea cu evenimentul pentru toate cele 4 editii.

Informatii, clasamente, fotografii, declaratii ale editiei 2010 cat si informatii despre editia 2011 a Bucharest International Marathon pot fi gasite la adresele de internet ale Asociatiei Bucharest Running Club, organizatorul competitiei www.bucuresti-maraton.ro şi www.bucharest-marathon.com.

 

Tags: , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.