Pasca de alune cu nuci
Ingrediente: 500 g faina, 1 cub mic drojdie, 80 g zahar, 250 ml lapte caldut, 1 praf sare, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 1 ou, 100 g unt, 250 g alune macinate, 50 g nuci macinate, 50 g pesmet, 80 g zahar brun, sucul de la o lamaie, 7 linguri rom, 60 ml frisca, zahar candel pentru ornare
Se cerne faina, se face o gropita la mijloc. Se adauga drojdia, se amesteca impreuna cu 1 lingurita zahar, 125 ml lapte, putina faina. Se lasa 20 de minute sa creasca, Se framanta apoi cu restul de lapte, zaharul, coaja de lamaie si oul.
Se intinde coca, se unge cu unt, se impacheteaza si se intinde din nou, repetand operatia de 3 ori, dupa care se intinde la dimensiunea de 30×40 cm.
Se amesteca nucile, pesmetul, zaharul, sucul, 6 linguri de rom, frisca. Se intinde peste coca, se ruleaza si se taie in doua. Se impleteste o coronita si se pune intr-o tava unsa pe care o dam la cuptor 25-35 de minute, la 200 de grade.
Zaharul pudra se amesteca bine cu o lingurita rom si una de apa, apoi se intinde peste coronita si se presara deasupra zahar candel.