Zapada si coacaze

Ingrediente: aluat – 100g unt, 1 praf sare, 300 g faina, 7-8 oua; umplutura – 4 foi gelatina, 750 ml frisca, 1 lingura zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 120 ml lichior de oua, 500 g gem de coacaze; ornare – 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare:

Se fierbe untul cu sare si 300 ml de apa. Se adauga toata faina, se amesteca pana ce pe fundul vasului se formeaza o crusta alba. Se inglobeaza imediat un ou si se pune aluatul intr-un castron.

Se incinge cuptorul la 220 grade Celsius. In aluat se adauga ouale si se amesteca bine, pana cand se desprinde de pe fund. Aluatul se imparte in 3 tavi tapetate cu hartie de copt. Se coc succesiv circa 17-20 minute. Se lasa sa se raceasca si apoi se rupe unul din blaturi.

Pentru umplutura se inmoaie gelatina si se bat frica, zaharul si zaharul vanilat. Se dizolva gelatina si se amesteca incet cu lichiorul de oua, dupa care se inglobeaza frisca si se da la rece 30 min.

Un blat se unge cu gem si cu jumatate din cantitatea de frisca. Deasupra se asaza cel de-al doilea blat si se unge cu restul de gem si de frisca.

Se acopera si se lasa la rece 2 ore. Se presara pe frisca de deasupra bucatele din blatul rupt si se pudreaza cu zahar.

Se taie in bucati folosind un cutit foarte ascutit sau unul electric.

 

Tags: , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.