Mirodeniile

Daca doriti sa schimbati gustul mancarurilor si doriti sa le dati alta aroma, mirodeniile pe care le puteti sortimentelor culinare va vor aduce aprecierea tuturor.

Usturoiul

Fara el nu exista gastronomie. Este prezent in toate bucatariile traditionale, fiind folosit atat in mancarurile obisnuite, cat si in cele ultrarafinate. Usturoiul contine compusi de sulf, care anihileaza actiunea celulelor canceroase si au efect benefic asupra sistemului cardiovascular.

Scortisoara

Face minuni la placinta cu mere si este cel mai adesea folosita la prajituri, salate de fructe, bomboane. Medicina traditionala a apelat la ea din antichitate. Cercetari recente au confirmat capacitatea scortisoarei de a preveni infectiile, avand de asemenea aplicatii terapeutice in indigestiile usoare, controlul nivelului de zahar din sange in cazurile de diabet si prevenirea ulcerului.

Oregano

Planta de origine mediteraneana, folosita foarte mult in bucataria italiana. In urma cu secole, era utilizata mai mult ca medicament decat ca mirodenie. In antichitate, grecii faceau cataplasme din frunze de oregano, pentru tratarea durerilor musculare. Oregano mai era folosit impotriva febrei, a starilor de voma, a diareii si a icterului. In Europa, inca mai este utilizat pentru calmarea tusei si la usurarea digestiei.

Chimenul

Este foarte apreciat in sosuri, cremele de branza si in mancarurile exotice. Puritanii mestecau seminte de chimen in timpul posturilor sau pentru a ascunde mirosul de alcool consumat inainte de slujba.

Patrunjel

Utilizat pentru aromarea supelor, ciorbelor si sosurilor. Patrunjelul proaspat este o sursa importanta de vitamian A si C, la care se adauga fierul.

Ghimbirul

Este una dintre mirodeniile cele mai des folosite in Asia, mai ales pentru dulciuri. Ceaiul de ghimbir e un adevarat pansament stomacal. Ghimbirul contine compusi similari enzimelor din tractul digestiv, care ajuta la digerarea mai rapida a alimentelor bogate in proteine. Studiile efectuate au dovedit ca ghimbirul este util si in mentinerea sub control a nivelului colesterolului. De asemenea, ceaiul de ghimbir este eficient in curele de slabire.

Cimbrul

Vedeta bucatariei frantuzesti este utilizata in supe, sosuri si salate. O solutie fabricata din cel mai activ ingredient al cimbrului, timolul, este inclusa in compozitia medicamentelor si a prodiuselor cosmetice.

Rozmarinul

Da un gust deosebit tocanitelor si fripturilor din carne de pui, porc, vita si miel, precum si branzeturilor. Cercetarile au dovedit ca rozmarinul poate preveni anumite forme de cancer si ajuta la usurarea digestiei.

Salvia

Este folosita de obicei la salate. Datorita calitatilor antiseptice, salvia este utilizata in afectiunile ORL. De asemenea, are aplicatii terapeutice in diabet.

Tarhonul

Desi are o cariera indelungata ca planta medicinala, acum este mai des folosit in gastronomie, in special la mancarurile rafinate. Contine nu mai putin de 72 de compusi cu potential de prevenire a tumorilor maligne. Acidul cafeic din tarhon are capacitatea sa blocheze activitatea celulelor cancerigene si sa curete organismul de substantele care-i sunt daunatoare. De asemenea, acidul cafeic este eficient in anihilarea si distrugerea virusilor.

 

Tags: , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.