Placinta cu nuca si ciocolata
Ingrediente: 160 g faina, 150 g zahar, 220 g unt, 120 g smantana, un praf sare, 250 g nuci tocate, 60 g ciocolata menaj, 5 linguri lapte, 3 oua
1. Se amesteca faina cu un praf de sare, 160 g unt inmuiat putin si smantana. Se framanta repede, se aduna aluatul ca o minge, se acopera cu o folie si se pune la rece 2-3 ore.
2. Se amesteca zaharul cu laptele si se pune pe foc pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc, se adauga 40 g unt si ciocolata rasa. Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se adauga nuca tocata.
3. Se intinde aluatul si se pune intr-o tava rotunda, unsa cu untul ramas. Peste coca se adauga compozitia cu nuca, in care s-au adaugat 3 galbenusuri de ou si 3 albusuri batute spuma. Se coace in cuptorul incins, 30-35 de minute.
at 7:27 pm
care zahar ???? nu e precizat deloc in lista de ingrediente……
at 1:19 pm
a aparut, 150 g