Oua vopsite

Ingrediente: oua (de gaina, rata, gasca, curca, prepelita), foi de ceapa rosie, cu cat mai multe cu atat mai bine, foi de ceapa alba, sfecla rosie, diferite frunzulite , putin otet

Timp de preparare:
30 min (complexitate redusa)

Mod de preparare:

La tara, bunica mea, vopsea ouale intr-un mod inedit si natural. Folosea foi de ceapa rosie, foi de ceapa alba si felii de sfecla rosie. Mama mea a continuat traditia, eu o continui de ani de zile si sper din tot sufletul ca si fiica mea sa procedeze la fel.

Ouale se spala bine cu apa si detergent si se clatesc la fel de bine. Se sterg sau se lasa sa se usuce. Apoi, fiecare ou se uda pe locurile unde se aplica frunzulita sau frunzulitele dupa modelul dorit. Fiecare ou se coase sau se leaga intr-o bucata de ciorap subtire sau tifon.

Un ciorap ajunge pentru destule oua. Ouale se pun la fiert intr-o oala impreuna cu frunzele de ceapa rosie si sfecla rosie taiata feliute. Sa turnati si cateva linguri de otet.

Ouale se fierb dupa preferinta moi sau tari. Dupa ce au fiert se lasa cateva ore sau chiar pana a doua zi in oala si apa in care au fiert pentru a prinde culoarea. Se scot, se despacheteaza usor si se ung cu slaninuta sau cu putin ulei pentru aspect.

In acelasi mod, dar fara frunzulite vopsesc si oua de prepelita. Ies foarte frumoase, sunt sanatoase, iar in cosulet arata uluitor, troneaza ca niste regine.

Intotdeauna de Pasti fac si salata de oua.

 

Tags: , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.