Pasca cu ciocolata

Author: Angela Carmen Bors

Ingrediente: 500 gr faina alba, 250 gr zahar tos, 5 oua, 200 ml lapte dulce, 200 gr unt, 2 cuburi de drojdie. Ingrediente pentru umplutura: 5 oua, 250 gr zahar tos, 100 gr cacao, 250 gr de ciocolata menaj, 100 gr de faina alba, esenta de rom, vanilie, coaja de lamaie

Mod de preparare pentru aluat:

Se incalzeste laptele se dizolva drojdia, se pun ouale, putina sare, faina untul topit. Se framinta aluatul si cu putin ulei. Se lasa la crescut circa 1 ora la cald. Dupa ce a crescut se pune intr-o forma rotunda, unsa in prealabil cu putin ulei.

Peste ea se toarna umplutura preparata astfel:
Se separa ouale. Se freaca galbenusurile cu tot zaharul cu putina sare, pana se albesc. Se adauga cacao, mirodeniile, faina, ciocolata de menaj topita pe baie de aburi.

La sfarsit se adauga albusurile batute spuma tare. Se toarna cu grija peste aluat. Se lasa la crescut inca o jumatate de ora. Se pune la cuptor pentru o ora la foc mic. E o pasca deosebita.

 

Tags: ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.