Prajitura “Surpriza”
Author: Loredana Cenusa
Ingrediente: 6 oua, 2 cani zahar, 3/4 cana ulei, 1/2 cana apa(sifon), 1 praf de copt, arome, 3 cani faina
Mod de preparare:
Se bat albusurile cu mixerul cu o cana zahar pana incepe se face spuma. Separat se bat galbenusurile cu cealalta cana de zahar. Se iau vasele cu cele doua compozitii si se amesteca, apoi, usor, se picura uleiul batand cu mixerul, se pune si apa si aromele (coaje de lamaie rasa sau esenta de vanilie, rom etc.).
Se adauga o cana de faina si praful de copt si se amesteca usor de susu in jos. Se adauga si cele doua cani de faina, se amesteca si se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. La final se adauga fructe (visine, cirese, chiar si de la congelator) si se “pitula” in compozitie.
Se baga la cuptorul incins si se lasa circa 25-30 minute, se scoate si se pudreaza cu zahar cu aroma de vanilie.