Ecler de ciocolata
Author: Irina Veltea
Ingrediente (12 bucati): Aluat: 120 ml apa, 120 ml lapte, 125 g unt, 150 faina, 4 oua mari + 1 galbenus. Crema: 250 ml de lapte, 3 galbenusuri de ou, 50 g zahar, 20 g faina. Glazura: 400 g ciocolata amaruie, 200 g smantana lichida nefermentata, 1 lingura de ulei de arahide
Se fierbe laptele cu apa, se adauga untul si un varf de cutit de sare. Cand da in clocot, se incorporeaza faina dintr-o data.
Se amesteca continuu pe foc pana cand compozitia capata consistenta. Dupa ce se ia de pe foc, se adauga si ouale unul cate unul.
Se umple un sprit cu aluat si pe o tava unsa cu unt se fac bucati de aluat de 12 cm. Se ung eclerele cu galbenus de ou si se turtesc putin cu furculita. Se coc timp de 25 minute in cuptorul incins.
Se bat bine galbenusurile si zaharul pana se topeste, se incorporeaza apoi faina si laptele fierbinte. Se pune compozitia pe foc si se fierbe 3 minute dupa ce a dat in clocot, amestecand continuu. Se lasa apoi sa se raceasca.
Se toarna apoi smantana lichida peste ciocolata faramitata si se bate cu telul pana se obtine un amestec consistent.
2/3 din aceasta compozitie de glazura se incorporeaza in crema deja racita. Se taie pe o parte eclerele, se umplu cu crema si se glazureaza cu restul de 1/3 de glazura care a fost amestecata in prealabil cu 1 lingura de ulei de arahide.
Sfat: pentru ca aluatul sa fie moale, puneti crema din abundenta.