Friptura de miel in vin rosu

Author: Ioan Porcaru

Ingrediente: 2 kg pulpa, piept sau spata de miel, taiata felii, 2 kg cartofi noi, curatati si taiati felii, 1 ceapa tocata marunt, 100-125 ml (jumatate de cana) ulei de masline (il poti inlocui cu ulei de floarea soarelui), 500 ml vin rosu sec, 1 cana de apa fierbinte, sare, piper macinat, 2 legaturi de rozmarin proaspat (poti folosi si 1 lingurita rozmarin uscat)

Mod de preparare:

Incalzeste in prealabil cuptorul la 170 grade Celsius. Intr-o tava pentru friptura asaza bucatile de miel, feliile de cartofi si ceapa si presara rozmarinul pe deasupra.

Adauga sare si piper dupa gust si uleiul. Tine la cuptor 15 minute, la foc potrivit. Scoate apoi tava din cuptor si adauga o cana de vin (250 ml).

Verifica cu o paleta daca friptura sau feliile de ceapa si cartofi nu s-au prins de tava. Baga din nou tava la cuptor timp de 20-30 de minute, la foc potrivit, pana se fragezeste carnea. Amesteca din cand in cand cu paleta ca sa nu se prinda.

Scoate apoi pe un platou friptura de miel si cartofii. In sucul ramas in tava toarna restul de vin (250 ml) si o cana de apa fierbinte. Tine tava la cuptor, amestecand din cand in cand, si lasa sa scada la foc mic pana se formeaza un sos. Cu o lingura, rastoarna sosul peste friptura de miel si garnitura de cartofi si serveste-le calde.

 

Tags: , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.